Neusdouche Rhino Horn

10 voordelen van neus spoelen bij verkoudheid

Wij hebben allemaal wel eens last van verkoudheid en een verstopte neus. Ademhalen gaat lastig en tissues zijn niet aan te slepen. Een neusdouche met zout water is een natuurlijke en effectieve manier om tijdens een verkoudheid de neus schoon te houden. Lees wat de voordelen zijn van neus spoelen bij verkoudheid voor directe verlichting.

Voordelen van neus spoelen

Het spoelen van je neus met een zoutoplossing bij verkoudheid biedt veel voordelen. Lees hieronder de top 10:

1. Neus spoelen is effectief

Het spoelen van de neus met zout water is effectief. Door je neus te spoelen met zout water op lichaamstemperatuur, weekt eventueel vastzittend slijm los. In tegenstelling tot bijvoorbeeld neusspray, voer je losgeweekt slijm af via het andere neusgat, direct de gootsteen in. Bij de spoeling bereik je ook de bijholten en komt het slijmvlies tot rust.

2. Neus spoelen is niet verslavend

Het spoelen met een zoutoplossing is niet verslavend. Zout water heeft een natuurlijk reinigende werking en stimuleert de natuurlijke werking van het slijmvlies.

3. Voordelig in gebruik

Neusspoelen is een economische keuze op de lange termijn. Met één aanschaf profiteer je van een duurzaam product dat bij juist gebruik jarenlang meegaat. Bovendien heb je alleen zout nodig, dat verkrijgbaar is bij elke supermarkt. Lees hier welk zout wij aanraden: Welk zout kan ik gebruiken voor een neusspoeling?

Neusdouche Rhino Horn

4. De Rhino Horn is duurzaam

Bij correct gebruik is de Rhino Horn jarenlang te gebruiken. Daardoor is het een duurzaam product met een lange levensduur. De Rhino Horn neusspoeler is 100% recyclebaar en vrij van weekmakers zoals BPA.

5. Ook verlichting bij hooikoorts

Blijkt die verstopping toch niet door verkoudheid te komen, maar bijvoorbeeld door hooikoorts? Neusspoelen met zout water kan ook verlichting bieden bij hooikoorts en andere allergieën. Het spoelen verwijdert allergenen en irriterende stoffen uit de neusholtes, waardoor je symptomen zoals niezen, jeukende neus en verstopte sinussen kunt verminderen.

6. Effectief bij bijholteontsteking

Een verkoudheid kan leiden tot bijholteontsteking, met alle vervelende symptomen van dien. Bij acute of chronische bijholteontsteking zorgt een neusdouche voor verlichting. Met een natuurlijke zoutoplossing spoel je de neus en bijholtes schoon en neemt de zwelling van het slijmvlies af.

Had ik dit maar eerder gedaan! Meteen bij de eerste poging kwam er zoveel slijm uit mijn neus dat ik direct beter aan één kant kon ademen. Door dit meerdere keren te gebruiken begon mijn neus snel weer open te gaan! Fantastisch middel! Ook al is ’t een gietertje in je neus!

Review Relieved, bol.com

7. Ook veilig na een neusoperatie

Na een neusoperatie is het belangrijk om de neus schoon te houden en eventuele korstjes of slijm voorzichtig te verwijderen om het genezingsproces te ondersteunen. Het spoelen van de neus met een zoutoplossing, zoals de Rhino Horn neusspoeler, biedt een zachte en effectieve manier om de neus te reinigen zonder extra irritatie of schade.

8. Neus spoelen kan ook preventief werken

Regelmatig je neus spoelen met de Rhino Horn zorgt voor een vrije ademhaling maar het helpt ook preventief:

“Als je partner verkouden wordt of als het pollenseizoen begint, is het wel handig om preventief te spoelen.”

Dokter van der HULST, VOLKSKRANT 2019

9. Verbetert de ademhaling tijdens het slapen

Neusspoelen kan de ademhaling tijdens het slapen verbeteren, vooral wanneer je verkouden bent. Door de neusholtes vrij te houden van overtollig slijm en verstoppingen, kun je gemakkelijker ademen en genieten van een betere nachtrust.

10. Ook geschikt voor kinderen

Een ander voordeel van neusspoelen is dat het geschikt is voor alle leeftijden. Van kinderen tot volwassenen, iedereen kan baat hebben bij het spoelen van de neus met zout water, zolang het op de juiste manier wordt gedaan.

Voor kinderen van 5 tot 12 jaar is de Rhino Horn Junior ontwikkeld. Het kannetje is kleiner zodat hij makkelijker vast te houden is en de kleine opening zorgt ervoor dat hij beter aansluit op kleinere neusgaten.

Heel handig in gebruik. Zelf kids doen het zelf. Geen verkoudheden meer sinds we zo intens spoelen.

Review Wendy, Newpharma.be

Hoe werkt een neusspoeling eigenlijk?

Benieuwd hoe een neusdouche met de Rhino Horn werkt? Bekijk de video neus spoelen voor de demonstratie en lees de instructies op de pagina Hoe Werkt Het voor neus spoelen in 4 stappen.

Gerelateerde artikelen

Ontstoken holtes: symptomen, oorzaken en oplossingen

Ontstoken holtes: symptomen, oorzaken en oplossingen

Ken je dat gevoel wanneer je neus verstopt zit, druk op je gezicht voelt en pijn hebt aan je hoofd wanneer je vooroverbuigt? Dat kan een teken zijn dat je last hebt van ontstoken holtes.

Afwisselend een verstopte neus en een loopneus. Hoe kan dat? - Rhino Horn neusspoeler

Afwisselend een verstopte neus en loopneus?

Je herkent het vast. Je bent verkouden en je hebt een verstopte neus. En dan, vanuit het niets, verandert dit in een loopneus. Hoe kan dat?