Natuurlijke oplossing verkoudheid

5 natuurlijke oplossingen bij verkoudheid

Een verkoudheid is erg vervelend. Het liefst wil je er zo snel mogelijk weer vanaf komen zonder medicijnen te hoeven slikken. Wat zijn natuurlijke oplossingen bij verkoudheid? Wij hebben ze voor je verzameld:

1. Slaap genoeg

Je lichaam heeft veel energie nodig om infecties te bestrijden en weer bovenop de verkoudheid te komen. Daarom kun je wel wat extra rust gebruiken. Probeer wat langer te slapen dan gebruikelijk. En een middagdutje kan wonderen doen.  

2. Drink voldoende water

Het is altijd belangrijk om voldoende water te drinken. Maar wanneer je verkouden bent is dit nog belangrijker. Vocht verdunt namelijk het vastzittende slijm. Kies met name voor water en andere doorzichtige vloeistoffen. Vermijd liever cafeïne, suiker en alcohol.

3. Spoel je neus

Wanneer je verkouden bent zit je neus vol met slijm en zijn je slijmvliezen opgezwollen. Een neusdouche is een natuurlijke oplossing wanneer je verkouden bent. Door je neus te spoelen met een zoutoplossing wordt het vastzittend slijm losgeweekt. Anders dan bij neusspray blijft het slijm niet achter in je neus, maar voer je het via je neusgaten af. Daarbij breng je de slijmvliezen tot rust. Neusspoelen is een van de meest effectieve natuurlijke oplossingen bij verkoudheid.  

De Rhino Horn is een handig hulpmiddel dat het neusspoelen eenvoudig maakt. Lees hoe je in 4 eenvoudige stappen de Rhino Horn gebruikt om je neus te spoelen.

Neusdouche Rhino Horn en Rhino Horn Junior

4. Zet een kop gemberthee

Waarom is juist thee een natuurlijke oplossing als je verkouden bent? Thee is warm, waardoor je poriën en neusholtes zich openen. Wij raden aan om voor verse gemberthee te kiezen. Gember is namelijk een natuurlijke pijnstiller en ontstekingsremmer. Het bevat hoge concentraties antioxidanten en ondersteunt je weerstand.

5. Leg een ui naast je bed

Het klinkt gek, maar het helpt om een rauwe opengesneden ui naast je bed te leggen wanneer je gaat slapen. De ui zorgt ervoor dat je neus openblijft. Zo kun je ‘s nachts vrijer ademhalen. Daarnaast hebben uien een ontsmettend effect en nemen ze virussen en bacteriën op uit de lucht.

Gerelateerde artikelen

Afwisselend een verstopte neus en een loopneus. Hoe kan dat? - Rhino Horn neusspoeler

Afwisselend een verstopte neus en loopneus?

Je herkent het vast. Je bent verkouden en je hebt een verstopte neus. En dan, vanuit het niets, verandert dit in een loopneus. Hoe kan dat?

Griep: alles over griep - overzicht griep voorkomen en verlichten - Rhino Horn

Alles over griep: een volledig overzicht

In deze gids hebben we alle informatie over griep voor je verzameld, of je nu al ziek begint te worden of juist jezelf wilt beschermen.