5 voordelen van neus spoelen bij verkoudheid

Wij hebben allemaal wel eens last van verkoudheid en een verstopte neus. Ademhalen gaat lastig en tissues zijn niet aan te slepen. Het spoelen van de neus met lauwwarm zout water is een natuurlijke en effectieve manier om tijdens een verkoudheid de neus schoon te houden. De neusspoeling geeft direct verlichting bij de vervelende symptomen van verkoudheid.

Voordelen van neus spoelen

Het spoelen van uw neus met een zoutoplossing bij verkoudheid biedt veel voordelen. Lees hieronder de top 5:

1. Neus spoelen is effectief

Het spoelen van de neus met zout water is effectief. Door het spoelen met zout water op lichaamstemperatuur weekt eventueel vastzittend slijm los. In tegenstelling tot bijvoorbeeld neusspray, voer je het losgeweekte slijm af via het andere neusgat, direct in de gootsteen. Bij de spoeling bereik je ook de bijholten en komt het slijmvlies tot rust.

2. Neus spoelen is niet verslavend

Het spoelen met een zoutoplossing is niet verslavend. Zout water heeft een natuurlijk reinigende werking en stimuleert de natuurlijke werking van het slijmvlies.

3. Maak zelf de zoutoplossing

Voor de neusspoeling kan je gemakkelijk een zoutoplossing maken. Gebruik hiervoor keukenzout zonder jodium en meet de juiste verhouding af met de Rhino Horn doseerlepel. Voor meer informatie over het maken van een zoutoplossing, zie ons artikel: “Hoe maak ik een zoutoplossing voor neus spoelen?”.

4. Het is goedkoop en duurzaam

Bij correct gebruik is een neusspoeler jarenlang te gebruiken. Reinigen na gebruik is belangrijk. De Rhino Horn neusspoeler is 100% recyclebaar en vrij van weekmakers zoals BPA. Tevens is neus spoelen voordelig, zeker als je zelf de zoutoplossing maakt met normaal keukenzout.

5. Neus spoelen werkt ook preventief

Regelmatig je neus spoelen met de Rhino Horn zorgt voor een vrije ademhaling maar het helpt ook preventief:

“Als je partner verkouden wordt of als het pollenseizoen begint, is het wel handig om preventief te spoelen.”

Dokter van der HULST, VOLKSKRANT 2019

Hoe werkt een neusspoeling eigenlijk?

Benieuwd hoe de neusspoeling met de Rhino Horn neusspoeler werkt? Bekijk onderstaande video voor een demonstratie.

https://youtu.be/upqLfKTk19M

Gerelateerde artikelen

Niezen - Rhino Horn

Verkoudheid: blijf je thuis of ga je werken?

Overal hoor je niezen en gesnotter in het najaar. In een artikel in de Volkskrant meent hoogleraar Ron Fouchier dat er altijd wel iemand in je omgeving is die jou aan kan steken. Is het verstandig om naar je werk te gaan als je verkouden bent of griep hebt? En hoe kun je ervoor zorgen […]

Neus spoelen bij griep

9 natuurlijke manieren om griep te voorkomen

Het is herfst en het griepvirus verspreidt zich razendsnel. Je volledig beschermen tegen het virus is onmogelijk, maar je kunt wel de kans dat je ziek wordt verkleinen. En dat zonder medicijnen of onnatuurlijke middelen! Hoe wordt je ziek? Je wordt grieperig door virusdeeltjes in de lucht. Tijdens het inademen komen deze besmette deeltjes in […]