Neusdouche Rhino Horn

5 voordelen van neus spoelen bij verkoudheid

Wij hebben allemaal wel eens last van verkoudheid en een verstopte neus. Ademhalen gaat lastig en tissues zijn niet aan te slepen. Een neusdouche met zout water is een natuurlijke en effectieve manier om tijdens een verkoudheid de neus schoon te houden. De neusspoeling geeft direct verlichting bij de vervelende symptomen van verkoudheid.

Voordelen van neus spoelen

Het spoelen van uw neus met een zoutoplossing bij verkoudheid biedt veel voordelen. Lees hieronder de top 5:

1. Neus spoelen is effectief

Het spoelen van de neus met zout water is effectief. Door je neus te spoelen met zout water op lichaamstemperatuur weekt eventueel vastzittend slijm los. In tegenstelling tot bijvoorbeeld neusspray, voer je losgeweekt slijm af via het andere neusgat, direct in de gootsteen. Bij de spoeling bereik je ook de bijholten en komt het slijmvlies tot rust.

2. Neus spoelen is niet verslavend

Het spoelen met een zoutoplossing is niet verslavend. Zout water heeft een natuurlijk reinigende werking en stimuleert de natuurlijke werking van het slijmvlies.

3. Voordelig in gebruik!

Voor de neusspoeling kan je gemakkelijk een zoutoplossing maken. Gebruik hiervoor fijn zout zonder jodium en meet de juiste verhouding af met de Rhino Horn doseerlepel. Voor meer informatie over het maken van een zoutoplossing, zie ons artikel: “Hoe maak ik een zoutoplossing voor neus spoelen?“.

Neusdouche Rhino Horn

4. De Rhino Horn is duurzaam

Bij correct gebruik is de Rhino Horn jarenlang te gebruiken. Reinigen na gebruik is belangrijk. De Rhino Horn neusspoeler is 100% recyclebaar en vrij van weekmakers zoals BPA. Tevens is neus spoelen voordelig, zeker als je zelf de zoutoplossing maakt met fijn keukenzout of zeezout.

5. Neus spoelen kan ook preventief werken

Regelmatig je neus spoelen met de Rhino Horn zorgt voor een vrije ademhaling maar het helpt ook preventief:

“Als je partner verkouden wordt of als het pollenseizoen begint, is het wel handig om preventief te spoelen.”

Dokter van der HULST, VOLKSKRANT 2019

Hoe werkt een neusspoeling eigenlijk?

Benieuwd hoe een neusdouche met de Rhino Horn werkt? Bekijk de video voor een demonstratie en lees de instructies op de pagina Hoe Werkt Het voor neus spoelen in 4 stappen.

Deel dit op social media:

Gerelateerde artikelen

Neus spoelen met Rhino Horn - voor een vrije neus

Top 5 manieren om je neus te reinigen

Neus spoelen, snuiten of neusspray? Wat zijn de top 5 manieren om je neus te reinigen? In dit artikel geven we je de beste oplossingen.

Wat helpt bij verkoudheid

7 tips bij verkoudheid

Verkoudheid is erg vervelend. Wat kun je doen om je klachten te verlichten? Wat helpt bij verkoudheid? We geven je 7 tips!