Neusdouche kinderen

6 gewoontes van gezonde kinderen

Kinderen pikken gewoontes van hun ouders op, zowel de goede als de slechte gewoontes. Daarom wil je als ouder natuurlijk het beste voorbeeld aan je kleintjes geven. Maar hoe doe je dat? Welke gewoontes kun je jouw kids al op jonge leeftijd aanleren zodat ze later gezonde volwassenen worden?

1. Vaker naar buiten

Toen je jong was speelde je waarschijnlijk elke dag buiten. Onze generatie wist niet beter. Maar onze kinderen zijn opgegroeid met computers, tablets en Netflix en brengen veel meer tijd binnen door. Daarom is het goed om regelmatig met het hele gezin naar buiten te gaan. Door samen een strandwandeling of fietstocht te maken breng je quality time door en leer je jouw kinderen hoe fijn het is om in de buitenlucht te zijn.

2. Geen telefoons voor het slapengaan

We zijn de hele dag online en thuis zitten we voortdurend op onze telefoons. Hiermee geven we onze kinderen een verkeerd voorbeeld. Uit een onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat jongeren die dagelijks op een beeldscherm kijken voordat ze gaan slapen meer slaapklachten hebben dan leeftijdsgenoten die dit niet doen.

Zet daarom een doos neer waarin elk gezinslid twee uur voor het slapengaan de telefoon legt. Je gezonde kinderen zullen als engeltjes slapen.

3. Op de fiets naar school

Het is sneller om je kinderen met de auto naar school te brengen. Maar door ze aan te moedigen om elke ochtend te lopen, fietsen of skaten krijgen ze hun nodige beweging en zitten ze vol frisse energie voordat de les begint. En die extra beweging is niet alleen bevorderlijk voor gezonde kinderen, ook voor jezelf kan het natuurlijk geen kwaad om de auto wat vaker te laten staan.

4. Fruit in plaats van vruchtensap

Het Diabetes Fonds raad aan om vruchtensapjes te vervangen voor echt fruit. Een glas vruchtensap bevat vaak evenveel suiker als frisdrank. Daarbij gaan bij de bereiding van vruchtensappen veel vitamines en vezels verloren. Snijd vers fruit in stukjes en leer je kinderen hoe gezond en lekker fruit is.

5. Neus spoelen bij hooikoorts en verkoudheid

Neusdouche kinderen

Heeft je kind last van een verstopte neus door verkoudheid of hooikoorts? Het is niet aan te raden om je kinderen al op jonge leeftijd aan neusspray te laten wennen. Een gezond alternatief voor neusspray is om je kids te leren de neus te spoelen met water en zout. De Rhino Horn Junior is de neusdouche voor kinderen om eenvoudig en effectief de neus te spoelen.

6. Een eigen moestuintje

Helaas zijn veel kinderen niet gek op groente. En als ouders wil je natuurlijk niets liever dan dat je kinderen hun groente netjes opeten. Moedig ze daarom aan om hun lievelingsgroenten en fruit zelf kweken in een moestuintje. Leer ze hoe ze kruiden, aardbeien, aardappelen en snoeptomaatjes verbouwen. Door het eten zelf te kweken, leren je kinderen de groenten te waarderen. Wedden je gezonde kinderen hun eigengemaakte groenten wél eten?

Wij geloven dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen om gezonde kinderen goede gewoontes aan te leren. De Rhino Horn Junior is ontwikkeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar en zorgt dat de neus van je kinderen open en vrij blijft. De neusdouche voor kinderen spoelt verstoppingen, allergenen en pollen eenvoudig weg. Een ideaal en natuurlijk hulpmiddel bij hooikoorts, verkoudheid en bijholteontsteking.

Gerelateerde artikelen

Afwisselend een verstopte neus en een loopneus. Hoe kan dat? - Rhino Horn neusspoeler

Afwisselend een verstopte neus en loopneus?

Je herkent het vast. Je bent verkouden en je hebt een verstopte neus. En dan, vanuit het niets, verandert dit in een loopneus. Hoe kan dat?

Griep: alles over griep - overzicht griep voorkomen en verlichten - Rhino Horn

Alles over griep: een volledig overzicht

In deze gids hebben we alle informatie over griep voor je verzameld, of je nu al ziek begint te worden of juist jezelf wilt beschermen.