6 tips hygiene Rhino Horn

6 tips voor een goede dagelijkse hygiëne

Persoonlijke hygiëne gaat niet alleen om er fris uitzien en lekker ruiken, het is belangrijk voor onze gezondheid. In deze tijd zijn we ons meer dan ooit bewust van het belang van persoonlijke hygiëne. Door er op te letten kun je het oplopen en verspreiden van infectieziekten voorkomen. In dit artikel geven we je 6 tips voor een goede dagelijkse hygiëne die weinig tijd kosten.

Tip 1. Was regelmatig je handen 

Je handen zijn een belangrijke besmettingsbron omdat je ze de hele dag door gebruikt en van alles aanraakt. Vervolgens raak je met je handen je neus, mond en ogen aan, waardoor ziektes en bacteriën je lichaam kunnen binnendringen. Zorg er daarom voor dat je je handen regelmatig wast met water en zeep. Was daarnaast altijd je handen voor het eten en het bereiden van voedsel, na het toiletbezoek, na het aanraken van dieren en na het niezen, hoesten en snuiten van je neus.

Extra tip: Zorg dat je altijd een flesje antibacteriële gel in je tas hebt voor als je niet in de gelegenheid bent om je handen met water te wassen.  

Tip 2. Douche elke dag

Misschien ruik je aan het einde van de dag nog steeds fris. Toch raden we aan om elke dag een douche te nemen om zo vuil, zweet en bacteriën van je af te spoelen. Gebruik hierbij een spons of washandje om zo het vuil goed te verwijderen.

En vergeet niet om deze producten regelmatig te vervangen. Juist washandjes en sponsen kunnen een bron van bacteriën worden! En in een natte omgeving verspreiden bacteriën zich sneller. Doe daarom na elke douchebeurt je washandje in de wasmachine. 

Tip 3. Poets je tanden twee keer per dag

Als kinderen leren we van onze ouders dat het belangrijk is om twee keer per dag onze tanden te poetsen. We willen namelijk geen gaatjes. Maar dat is niet de enige reden om je tanden schoon te houden. Tandenpoetsen voorkomt namelijk ook tandvleesziekten en ontstekingen. Flos voor een goede mondhygiëne ook je tanden minstens één keer per dag.

Extra tip: Bij elke poetsbeurt wordt de tandenborstel een beetje viezer. Vervang daarom regelmatig je tandenborstel of het opzetstuk van je elektrische tandenborstel.

Tip 4. Knip je nagels

Waarom zou het knippen van je nagels een belangrijk onderdeel van persoonlijke hygiëne moeten zijn? Onder lange nagels kan vuil vast komen te zitten en zo kunnen bacteriën verspreiden. Probeer daarom je vinger- en teennagels regelmatig schoon te maken en het vuil met een vijl te verwijderen. Knip ze eventueel ook bij als nodig. Zo kun je onnodige bacteriële infecties voorkomen. Daarnaast zien schone nagels er verzorgd uit.

Tip 5. Was je kleding

Ruikt je shirt nog goed? Ziet je broek er nog netjes uit zonder vlekken? Ook al lijkt het niet nodig, we raden toch aan om je kleding vaak genoeg te wassen. Was je shirts en overhemden na elk gebruik en je broek na een paar keer dragen. Je hebt je kleding de hele dag aan waardoor er bacteriën aan gaan kleven. Door je kleding aan het einde van de dag in de wasmachine te stoppen verklein je de kans op het verspreiden van ziektes.

Tip 6. Reinig je neus met een neusdouche

Je neus is je eerste filter voor ingeademde lucht. Het is dus belangrijk deze schoon en gezond te houden. Met een neusdouche zoals de Rhino Horn reinig je je neusholten met een spoeling van water en zout. Hiermee reinig je je neus en spoel je allergenen zoals stof en pollen weg in de gootsteen. Een ideaal hulpmiddel dus bij een verstopte neus en hooikoorts.

Neus schoonmaken Rhino Horn

De makkelijkste manier om je neus te schoon te maken is met de Rhino Horn, een hulpmiddel in de vorm van een kannetje. Je bereidt zelf de zoutoplossing, vult het kannetje en kantelt je hoofd. De zoutoplossing gaat het ene neusgat in en de andere uit. Het spoelen voelt niet vervelend en je kan tijdens de neusspoeling gewoon blijven ademhalen door je mond.

Meer weten? Bekijk de instructie neus spoelen en de video op de pagina neus spoelen in 4 stappen.

Gerelateerde artikelen

Afwisselend een verstopte neus en een loopneus. Hoe kan dat? - Rhino Horn neusspoeler

Afwisselend een verstopte neus en loopneus?

Je herkent het vast. Je bent verkouden en je hebt een verstopte neus. En dan, vanuit het niets, verandert dit in een loopneus. Hoe kan dat?

Griep: alles over griep - overzicht griep voorkomen en verlichten - Rhino Horn

Alles over griep: een volledig overzicht

In deze gids hebben we alle informatie over griep voor je verzameld, of je nu al ziek begint te worden of juist jezelf wilt beschermen.