Tips om te slapen met een verstopte neus

Beter slapen? 5 tips bij slaapproblemen

Slaapproblemen komen veel voor. Je herkent het vast wel: je ligt uren te woelen, wordt regelmatig wakker of voelt je gebroken als ‘s ochtends de wekker gaat. Beter slapen staat na een reeks slechte nachten ongetwijfeld bovenaan je wensenlijstje. Wist je dat slecht slapen allerlei oorzaken kan hebben? Wat de oorzaak van jouw slaapproblemen ook is, er is goed nieuws: je kunt zelf veel doen om je nachtrust te verbeteren! In dit artikel geven we je 5 tips om toe te passen bij slaapproblemen.

Tips bij slaapproblemen

1.   Zorg voor de juiste temperatuur

Zorg dat je slaapkamer niet te warm is. Nu de herfst is aangebroken, is in veel huizen de verwarming weer flink aan het loeien. Maar je slaapkamer houd je het liefst op een temperatuur van 18 graden. Ook de juiste lichaamstemperatuur helpt mee aan een goede nachtrust. Om die te bereiken, kun je voor je je bed induikt nog even in bad gaan.

2.   Maak je hoofd leeg om beter te slapen

Maak voordat je gaat slapen je hoofd leeg, zodat je niet wakker wordt gehouden door voorbijflitsende gedachten. Doe dit bijvoorbeeld door het tellen van je ademhaling of het opsommen van eenvoudige rijtjes in je hoofd. Ook als je ‘s nachts wakker wordt, is het belangrijk om te zorgen dat je niet gaat piekeren. Wanneer je dingen te binnen schieten die je niet mag vergeten, schrijf ze dan op, zodat je hoofd meteen weer leeg is!

3.   Verkouden? Verhelp je verstopte neus

Niets is zo vervelend als slecht slapen door een verstopte neus. Helaas kun je niet voorkomen dat je verkouden wordt, maar een verstopte neus is gelukkig makkelijk te verhelpen! Spoel voor het slapengaan met de Rhino Horn. Dit maakt je neus vrij en het brengt je neusslijmvlies tot rust. Bijkomend voordeel: het helpt ook tegen snurken, zelfs als je niet verkouden bent. Meer informatie over neus spoelen vind je hier.

Neus spoelen met Rhino Horn

4.   Aanpassingen overdag tegen slaapproblemen

Ook de dingen die je overdag doet, hebben invloed op je nachtrust. Hoe moe je ook bent, zorg ervoor dat je eventuele middagdutjes niet te lang laat duren. Anders ben je ‘s avonds weer niet moe genoeg om te slapen. Ook voldoende beweging is belangrijk. Probeer gedurende de week minimaal tweeënhalf uur actief te zijn. Dit heeft een positieve invloed op je slaap. En natuurlijk ook op je algehele gezondheid! Drink daarnaast niet teveel koffie, en vermijd drankjes waar veel cafeïne in zit na 2 uur ‘s middags.

5.   Beeldschermen uit!

Je weet het vast wel, maar doe je het ook? Beeldschermen uit voor je naar bed gaat! Het blauwe licht van de schermen weerhoudt de natuurlijke aanmaak van melatonine, waardoor je niet in slaap valt. Ook het (echt) donker maken van je slaapkamer helpt je lichaam te laten weten dat je de nacht ingaat.

Neem al deze tips ter harte en ga snel weer beter slapen, zonder slaapproblemen!

Gerelateerde artikelen

Afwisselend een verstopte neus en een loopneus. Hoe kan dat? - Rhino Horn neusspoeler

Afwisselend een verstopte neus en loopneus?

Je herkent het vast. Je bent verkouden en je hebt een verstopte neus. En dan, vanuit het niets, verandert dit in een loopneus. Hoe kan dat?

Griep: alles over griep - overzicht griep voorkomen en verlichten - Rhino Horn

Alles over griep: een volledig overzicht

In deze gids hebben we alle informatie over griep voor je verzameld, of je nu al ziek begint te worden of juist jezelf wilt beschermen.