Bijholteontsteking natuurlijk genezen

In ons vorige blogartikel schreven we hoe je deze winter een bijholteontsteking kunt voorkomen. Helaas was het voor verschillende lezers te laat. Zij hadden al last van de pijnlijke symptomen en wilden niets liever dan de bijholteontsteking genezen. Daarom hebben wij deze week een blog geschreven over wat te doen om een bijholteontsteking natuurlijk te bestrijden.

Medicijnen bij een bijholteontsteking

Een bijholteontsteking duurt meestal een tot drie weken en geneest vanzelf. Mocht je echter langer dan vijf dagen koorts hebben, over geven en/of last hebben van erg pijnlijke oogleden, dan is het aan te raden om een huisarts te bezoeken. Soms wordt in deze situatie antibiotica voorgeschreven. Alleen in de allerergste gevallen, wanneer andere medicatie niet werkt, kan een bijholteoperatie nodig zijn. Maar maak je geen zorgen, meestal gaat een bijholteontsteking vanzelf over door goed voor jezelf te zorgen. 

Tip: drink veel vocht

Het is altijd gezond om veel water te drinken. Maar wanneer je een bijholteontsteking wilt genezen is hydratatie nog belangrijker. Door het drinken van vocht verdun je het slijm, dat hierdoor beter afvoert. Overmatige ophopingen worden verminderd en de druk op je neus neemt af. Probeer naast koud water ook genoeg warme dranken te drinken. Hiermee bevochtig je niet alleen het slijm, maar wordt keelpijn verzacht en de doorbloeding gestimuleerd.

Neus spoelen met zout water

Neusdouche bijholteontsteking

De meest natuurlijke manier om een bijholteontsteking te verhelpen is door de neus te spoelen met een fysiologische zoutoplossing. Deze oplossing heeft dezelfde zoutwaarde als van nature in je lichaam. Een neusdouche ondersteunt de natuurlijk reinigende werking van het neusslijmvlies en laat de zwelling afnemen. Je slijmvlies komt tot rust en de bijholteontsteking kan sneller genezen.

Bij een bijholteontsteking is de Rhino Horn een handig hulpmiddel voor neusspoeling. KNO-artsen en gebruikers geven vaak de voorkeur aan de Rhino Horn door de makkelijke en effectieve werking. Voor een neusdouche is het buigen van het hoofd voldoende en dit werkt eenvoudig en effectief. De Rhino Horn kan zowel worden gebruikt bij het voorkomen als bij het natuurlijk genezen van een bijholteontsteking.

Lees hier meer over neus spoelen tegen een bijholteontsteking of bekijk de instructies voor neus spoelen in 4 stappen.

Gerelateerde artikelen

Is neuspeuteren gezond

Neuspeuteren: gezond of toch maar mee stoppen?

Het is iets dat we niet graag toegeven. Maar bijna iedereen peutert wel eens in zijn of haar neus. Echt waar! Of het nu ongemerkt of bewust is, 90% van de mensen maakt zich wel eens schuldig aan neuspeuteren. Grote kans dus dat jij hierbij hoort. Maar kan neuspeuteren kwaad? Zou je ermee moeten stoppen? […]

Chronische neusklachten Rhino Horn

Wat te doen bij een chronisch verstopte neus?

Je neus zit vaak dicht. Is dat normaal of betekent dit dat je last hebt van een chronisch verstopte neus? Volgens een artikel in de Trouw heeft maar liefst 20 procent van Nederlanders last van chronische neusklachten. Hoe weet je of je een chronisch verstopte neus hebt? En waar komt het door? En misschien wel […]