Ervaring Jeannette neus spoelen

De eerste keer neus spoelen, hoe gaat dat?

Het spoelen van de neus met een zoutoplossing kan een uitkomst zijn bij hooikoorts, een verstopte neus of bijholteontsteking. Wij vroegen Jeanette naar haar eerste ervaring met de Rhino Horn.

Wat wist je van neus spoelen voor je de Rhino Horn gebruikte? 

“Eerlijk gezegd had ik nog nooit van Rhino Horn gehoord, of zelfs van de voordelen van het spoelen van je neus, totdat ik als tekstschrijver werd gevraagd voor Rhino Horn aan de slag te gaan. Ik ben vrijwel nooit ziek en bij een verkoudheid wacht ik meestal geduldig af tot het voorbij is. Maar aangezien je nou eenmaal makkelijker teksten kunt schrijven als je het product ook daadwerkelijk kent, ontving ik een Rhino Horn om uit te proberen,” antwoordt Jeanette.

Waarom ben je de Rhino Horn gaan gebruiken? 

“Het was alsof het zo moest zijn. Een paar dagen nadat ik de Rhino Horn ontving, werd ik verkouden. Mijn neus was niet echt verstopt, maar het snot zorgde er wel voor dat ik me gedurende de dag niet echt prettig voelde. Tijd om de Rhino Horn uit te proberen dus! 

De handleiding neus spoelen was duidelijk en het gebruik van de Rhino Horn leek vrij eenvoudig. Dat was ook zo! Zout erin, water erbij, even schudden en spoelen maar. 

Mijn dochtertje vond het reuze-interessant en bestudeerde het hele proces nauwkeurig. Ze had plezier voor tien toen ze opmerkte: ‘Mama, er komt allemaal snot uit je neus!’ Na het spoelen voelde ik me stukken beter. Zeker nadat ik mijn neus nog eens gesnoten had, merkte ik dat ademhalen weer makkelijker ging en ik ook weer beter kon ruiken.” 

Na het spoelen voelde ik me stukken beter. Zeker nadat ik mijn neus nog eens gesnoten had, merkte ik dat ademhalen weer makkelijker ging en ik ook weer beter kon ruiken.

Jeanette, 6 maart 2022

Hoe was het spoelen?

“De eerste seconden voelt het een beetje vreemd als je voor het eerst je neus spoelt. Het doet zeker geen pijn en het water komt niet in je keel, maar ik moest echt even wennen aan het gevoel van water dat door je neus achter je neusschot stroomt. Maar als je het eenmaal gewend bent, merk je er eigenlijk niet veel meer van. Als je je hoofd niet in de juiste positie hebt en het vocht niet goed kan doorstromen, voelt het een beetje zoals wanneer je in het zwembad water in je neus krijgt. Dan is het een kwestie van je hoofd iets schuiner houden en dan verdwijnt dat gevoel direct weer.”

Heb je nadelen ervaren van spoelen met de Rhino Horn? 

“Eigenlijk niet… De Rhino Horn is makkelijk in gebruik, het voelt niet vervelend en je kunt tijdens het spoelen gewoon ademen. Als ik echt een nadeel moet noemen, is het dat je na het gebruik van de Rhino Horn het gevoel hebt dat je nog een beetje ‘nalekt’. Maar ook dat is simpel genoeg op te lossen: een paar keer je neus snuiten en het is voorbij. Hoe dan ook: de Rhino Horn blijft bij ons in het medicijnkastje staan!”

Ben jij benieuwd naar de voordelen van neus spoelen voor je gezondheid?

Gerelateerde artikelen

Ontstoken holtes: symptomen, oorzaken en oplossingen

Ontstoken holtes: symptomen, oorzaken en oplossingen

Ken je dat gevoel wanneer je neus verstopt zit, druk op je gezicht voelt en pijn hebt aan je hoofd wanneer je vooroverbuigt? Dat kan een teken zijn dat je last hebt van ontstoken holtes.

Afwisselend een verstopte neus en een loopneus. Hoe kan dat? - Rhino Horn neusspoeler

Afwisselend een verstopte neus en loopneus?

Je herkent het vast. Je bent verkouden en je hebt een verstopte neus. En dan, vanuit het niets, verandert dit in een loopneus. Hoe kan dat?