6 tips hygiene Rhino Horn

Duurzame hygiëne: 5 verantwoorde producten voor in je badkamer

Duurzame gezondheidsproducten zijn een belangrijke stap naar een plasticvrije wereld. Veel producten die we gebruiken voor onze dagelijkse hygiëne zijn wegwerpartikelen. Deze zorgen ervoor dat we per jaar zo’n dertig kilo plasticafval per persoon produceren. Zonde en ook erg onnodig!

Plastic en kunststof zijn niet helemaal uit ons leven weg te denken, maar je kan het gebruik ervan wel minimaliseren. Vermijd single use plastics, ga voor navulbare verpakkingen of kies producten van andere materialen. Wij helpen je alvast op weg door 5 duurzame verzorgingsproducten voor je op een rij te zetten.

1.   Tandenborstel van bamboe

De meeste ‘klassieke’ tandenborstels zijn gemaakt van plastic. Deze gebruik je een paar maanden en dan belandt hij in de prullenbak, waarmee de berg van plastic afval weer een beetje gegroeid is. Gelukkig is er inmiddels een duurzaam alternatief voor de plastic borstel, namelijk een tandenborstel van bamboe. Bamboe groeit heel snel en is biologisch afbreekbaar. De steel van je bamboe-tandenborstel mag zelfs bij het groenafval!

2.   Plasticvrije tandpasta-tabletten

Waarschijnlijk pak jij ‘s ochtends ook de tube tandpasta erbij als je je tanden gaat poetsen. Maar wist je dat die plastic tube helemaal niet nodig is? Er bestaan namelijk ook tandpasta-tabletten. Deze tabletten zien eruit als pepermuntjes. Je stopt er een in je mond, kauwt erop en poetst vervolgens je tanden gewoon zoals je gewend bent. In combinatie met een bamboe-tandenborstel is je tandenpoetsritueel zo volledig plasticvrij!

3.   Herbruikbare neusdouche als duurzaam verzorgingsproduct

Wie verkouden is, grijpt al snel naar een flesje neusspray om zijn verstopte neus te verhelpen. Maar ook hiervoor bestaat een duurzaam alternatief: een herbruikbare neusdouche. De Rhino Horn neusdouche is 100% recyclebaar en gemaakt van BPA-vrij kunststof. Je gebruikt hem telkens opnieuw en hoeft dus niets weg te gooien. Het spoelen van je neus doe je heel eenvoudig in vier stappen, je wilt nooit meer anders!

4.   Shampoobar in plaats van fles

6 tips hygiene Rhino Horn

Ook voor het wassen van je haar heb je geen fles meer nodig. Kies voor een shampoobar in plaats van een flacon. Je wast je haren met een duurzaam verzorgingsproduct, zonder schuldgevoel! Een shampoobar is shampoo in vaste vorm en het gaat net zo lang mee als maar liefst drie tot vier shampooflessen.

5.   Duurzame hygiëne: kartonnen wattenstaafjes

Een belangrijke stap in de richting van een plasticvrije wereld is het verbod op wegwerpplastic dat in 2021 is ingesteld. Hiermee zijn onder andere plastic wattenstaafjes verbannen. Alleen het plasticvrije alternatief ligt dus nog in de schappen: wattenstaafjes van karton. Als je je best doet om ook nog een verpakking zonder plastic te vinden, heb je ook dit product in je badkamer 100% verduurzaamd!

Gerelateerde artikelen

Rhino Horn 25 Jaar: Het Verhaal

Het verhaal van Rhino Horn begon in de jaren ’70, in de schilderachtige bergen van Noorwegen, waar twee yogadocenten een eeuwenoude techniek van neusspoeling deelden tijdens hun lessen. Terwijl ze het hulpmiddel om de neus te spoelen verbeterden, bleken ze een doeltreffende oplossing voor veelvoorkomende ademhalingsproblemen te bieden. Het verhaal van Rhino Horn is een […]

Hooikoorts en de tuin: geniet van je tuin zonder allergie

Hooikoorts en de tuin: geniet zonder allergieën

Heb je last van hooikoorts in de tuin? Lees wat je kunt doen om in de tuin te kunnen zitten of te tuinieren zonder allergische klachten.