Rhino Horn 25 Jaar: Het Verhaal

Het verhaal van Rhino Horn begon in de jaren ’70, in de schilderachtige bergen van Noorwegen, waar twee yogadocenten een eeuwenoude techniek van neusspoeling deelden tijdens hun lessen. Terwijl ze het hulpmiddel om de neus te spoelen verbeterden, bleken ze een doeltreffende oplossing voor veelvoorkomende ademhalingsproblemen te bieden. Het verhaal van Rhino Horn is een reis van eenvoud en toewijding, die leidde tot een product dat al 25 jaar mensen wereldwijd helpt. We spraken met de oprichter Per Peo Olsen om meer te weten te komen over de unieke geschiedenis van de Rhino Horn.

Een bescheiden begin

We are not business people. We are yoga teachers.

Per Peo & Partvati Olsen – oprichters van de Rhino Horn

Peo en zijn vrouw Parvati, de oprichters van de Rhino Horn, maakten gebruik van de neusspoeling voor hun yogalessen. Maar al snel merkten zij en hun studenten dat de voordelen van het neusspoelen veel verder reikten dan de yogamat.  

De neusspoeling met water en zout bleek een sleutel te zijn tot verlichting van dagelijkse ongemakken zoals neusverkoudheid, verstopping en allergieën. Peo en Parvati zagen de impact die hun studenten ervaarden, wat hen inspireerde om nog meer mensen te bereiken. Dit leidde tot het besluit om een product te ontwikkelen dat de heilzame werking van neusspoeling toegankelijk zou maken voor iedereen.

De geboorte van de Rhino Horn

Het was in de late jaren ’80 dat Peo en Parvati, gedreven door hun passie voor yoga en de genezende kracht van neusspoeling, besloten om de allereerste versie van de Rhino Horn te ontwikkelen. Ze bouwden voort op het concept van de traditionele neti pot, die al eeuwen werd gebruikt voor neusspoelingen. Maar ze realiseerden zich dat er ruimte was voor verbetering.

De traditionele neti pot was zwaar en breekbaar, en daardoor niet geschikt om overal mee naartoe te nemen. Peo en Parvati wilden een lichtgewicht, gebruiksvriendelijke versie van dit hulpmiddel ontwikkelen. Kunststof bleek het ideale materiaal. Na talloze schetsen en samenwerking met een Noorse fabrikant, was het product gereed.

Een onverwachte impuls

Gedreven door hun overtuiging stuurden Peo en Parvati in 1999 samples van hun product naar artsen en apotheken in Noorwegen, in de hoop dat ze de waarde ervan zouden herkennen. Peo verwachtte een bescheiden respons van 1-2%, zoals gebruikelijk is bij nieuwe producten. Maar tot zijn verbazing toonde meer dan de helft van de KNO-artsen en eenderde van huisartsen interesse in de Rhino Horn!

Terwijl het aantal inkoopverzoeken toenam, kreeg het succesverhaal van de Rhino Horn een onverwachte impuls toen dokter Bernt Rognliendie besloot het product op nationale televisie te promoten. Hij nam contact op met Peo en vroeg om het product de volgende ochtend vóór 6 uur te leveren. Na de uitzending stroomden meer dan 50 apotheken binnen die het product direct wilden bestellen. De Rhino Horn werd al snel een bekend begrip in Noorwegen als een medisch hulpmiddel voor de verlichting van verstopping en allergieën.

Brede medische interesse

De Rhino Horn werd een medisch erkend hulpmiddel dankzij de nauwe samenwerking met de medische industrie. Als reactie op de behoeften van artsen en KNO-specialisten evolueerden Peo en Parvati hun product tot een medisch geregistreerd hulpmiddel van de hoogste medische kwaliteit. Een essentiële innovatie was de toevoeging van een doseerlepel, waardoor gebruikers nauwkeurige zoutdoseringen konden bereiken. De betrokkenheid bij medische kwaliteitsnormen speelde een cruciale rol en maakte het product tot een vertrouwde keuze voor medische professionals.

Uitbreiding door vrienden en familiebanden

Het succes van de Rhino Horn was niet gebonden aan de grenzen van Noorwegen; het verlangen om anderen te helpen verspreidde zich als een vuurtje. In Finland kregen Peo en Parvati hulp van een vriend die hen aanmoedigde om daar te gaan distribueren. Hetzelfde gebeurde in Zweden en Denemarken, dankzij andere kennissen die in deze landen woonden. Een oude vriendin van de middelbare school, die inmiddels in Frankrijk woonde, begon met de introductie van de Rhino Horn in dat land. En ook in Nederland werd de Rhino Horn geïntroduceerd. Binnen enkele jaren was de Rhino Horn een begrip in een groot aantal landen.

Een tijdloos product

Het succesverhaal van Rhino Horn weerspiegelt een reis van vastberadenheid, relaties en toewijding aan eenvoud. Het begon allemaal met twee bescheiden yogadocenten die een eeuwenoude praktijk deelden met hun studenten en ontwikkelde zich als een product dat de ademhalingsproblemen van honderdduizenden mensen wereldwijd verlicht. Peo & Parvati zijn dankbaar voor het vertrouwen van de medische professionals en de consumenten wereldwijd en zien uit naar de komende 25 jaar onder de leiding van hun zoon Sondre.

Gedurende een kwart eeuw heeft de Rhino Horn slechts minimale aanpassingen ondergaan. Het is een degelijk en tijdloos product. Zoals wordt gezegd: ‘Eenvoudig is goud’.

Gerelateerde artikelen

Afwisselend een verstopte neus en een loopneus. Hoe kan dat? - Rhino Horn neusspoeler

Afwisselend een verstopte neus en loopneus?

Je herkent het vast. Je bent verkouden en je hebt een verstopte neus. En dan, vanuit het niets, verandert dit in een loopneus. Hoe kan dat?

Griep: alles over griep - overzicht griep voorkomen en verlichten - Rhino Horn

Alles over griep: een volledig overzicht

In deze gids hebben we alle informatie over griep voor je verzameld, of je nu al ziek begint te worden of juist jezelf wilt beschermen.