Zwanger en hooikoorts: natuurlijke oplossingen

Ben je zwanger en heb je last van hooikoorts? Hooikoorts heeft gelukkig geen effect op je ongeboren baby. Maar de klachten kunnen wel enorm vervelend zijn, vooral nu je lichaam verandert. Je hoort vaak dat je beter geen medicijnen kunt gebruiken tijdens je zwangerschap. Maar hoe kom je dan van je klachten af? Hoe kun je op een natuurlijke manier die vervelende loopneus, kriebelhoest of waterige ogen verminderen?

Gevolgen voor je baby

Het goede nieuws is dat jouw allergie voor pollen geen gevolgen heeft voor je ongeboren baby. Je kind heeft geen last van jouw hooikoorts in je buik. Wel is hooikoorts erfelijk bepaald. Wanneer beiden ouders last van hooikoorts hebben is de kans groter dat hun kinderen hier later ook mee te maken krijgen. Helaas is hier niets tegen te doen.  

Meer of minder hooikoorts

Sommige vrouwen hebben minder last van hooikoortsklachten tijdens hun zwangerschap. Dit komt doordat het immuunsysteem en de hormoonhuishouding veranderen. Het lichaam reageert hierdoor anders op pollen. Bij sommige vrouwen vindt er geen verandering plaats en blijven de hooikoortsklachten hetzelfde als voorheen. En in enkele gevallen wordt de hooikoorts juist versterkt tijdens de zwangerschap.

Genoeg slapen is belangrijk

Hooikoorts heeft dan wel geen effect op je baby, maar het kan voor jou zelf wel vervelende gevolgen hebben. Door hooikoorts kun je soms slecht in slaap komen waardoor je oververmoeid kunt raken. Slechte slaap kan je immuunsysteem verminderen, wat weer effect kan hebben op je baby. Probeer daarom naar je lichaam te luisteren en zoveel mogelijk nachtrust te krijgen. Neem af en toe tijd voor een dutje in de middag als dit nodig is.

Natuurlijke oplossing bij hooikoorts

Hoe kun je je hooikoortsklachten verminderen? Gelukkig is er een natuurlijk alternatief dat geen kwaad kan tijdens de zwangerschap: een neusdouche. Een neusspoeling van zout en water is geheel natuurlijk en heeft geen negatieve gevolgen voor je ongeboren baby.  

De Rhino Horn is een medisch hulpmiddel voor neus spoelen bij hooikoorts. De spoeling van water en zout zorgt dat de pollen uit je neus worden gespoeld en het slijmvlies tot rust wordt gebracht. Zo kun je tijdens je zwangerschap veilig je hooikoortsklachten verminderen.

Door de vorm van het kannetje van de Rhino Horn kun je gemakkelijk je neus spoelen. In de video hieronder zie je hoe makkelijk het gebruik van de Rhino Horn is.

Gerelateerde artikelen

Pollen van bomen bij hooikoorts

Last van hooikoorts? Zo verloopt het boompollenseizoen

Heb je vooral aan het einde van de winter en in het begin van de lente last van een lopende neus, tranende ogen en een kriebelhoest? Grote kans dat je last van een boompollenallergie hebt. Dat is hooikoorts die ontstaat als reactie op de pollen van verschillende soorten bomen. Het boompollenseizoen loopt van ongeveer januari […]

Neus spoelen hooikoorts

Van welke soorten pollen kun je hooikoorts krijgen?

Hooikoorts is erg vervelend. Gelukkig heb je er niet het hele jaar door last van. Verschillende pollen hangen op verschillende momenten van het jaar in de lucht. Het scheelt als je weet voor welke pollen je allergisch bent want dan kun je makkelijker je klachten verlichten. Wij vertellen je in dit artikel voor welk soort […]