Hoe spoel ik mijn neus?

Neus spoelen in 4 eenvoudige stappen

  • Voordelig
  • Effectief
  • Duurzaam

Hoe werkt neus spoelen?

Heb je last van hooikoorts, een verstopte neus of een bijholteontsteking? Ben je verkouden of ben je recent geopereerd aan je neus? Neus spoelen met zout water hydrateert de neus, en spoelt pollen en slijm weg. De natuurlijke zoutoplossing reinigt de neus en kalmeert het neusslijmvlies. Je kan na het spoelen direct weer opgelucht ademhalen. Een neusdouche is mild voor de neus en geschikt voor volwassenen en kinderen met de Rhino Horn Junior.

Neus spoelen met de Rhino Horn is eenvoudig. Lees onderstaande instructie om je neus te spoelen in 4 eenvoudige stappen.

Hoe spoel ik mijn neus?

Neus spoelen met de Rhino Horn is eenvoudig en voordelig. Door de vorm van de neusdouche spoel je met natuurlijke spoeldruk en dankzij de unieke doseerlepel voor zout maak je voordelig een natuurlijke zoutoplossing voor neus spoelen.

 

Volg onderstaande instructie voor neus spoelen in 4 stappen en bekijk de video.

Wat heb ik nodig?

  • Rhino Horn
  • Doseerlepel voor zout
  • Kraanwater
  • Puur zout zonder jodium

Neus spoelen in 4 stappen

1. Zout

Neem één doseerlepel puur zout zonder jodium en giet deze in de Rhino Horn.

2. Water

Vul de Rhino Horn met kraanwater op lichaamstemperatuur (+/- 37 graden Celsius) tot aan de hals. Bij twijfel over waterkwaliteit, kook je het water eerst en laat je het afkoelen tot lichaamstemperatuur. Dek het kannetje vervolgens af met je handpalm en vinger en schudt de Rhino Horn enkele malen. De fysiologische zoutoplossing is nu klaar voor gebruik.

3. Spoelen

Zet de Rhino Horn aan je neus en buig je hoofd opzij. Start met het neusgat dat het minst verstopt is. Door de druk komt de neusspoeling vanzelf op gang. De zoutoplossing spoelt het ene neusgat in en het andere weer uit. Wissel halverwege af en giet de resterende oplossing in het andere neusgat.

4. Drogen

Droog en dep je neus zacht met een handdoek of zakdoek. Snuit rustig je neusgaten één voor één. ​Spoel de Rhino Horn na gebruik af met water en laat hem drogen.

Rhino Horn is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Video neus spoelen in 4 stappen

Bekijk de video neus spoelen voor meer informatie.

Neusdouche Rhino Horn

Voordelen van neus spoelen met de Rhino Horn

De Rhino Horn is een duurzaam en verantwoord product. De neusdouche is 100% recyclebaar en gemaakt van BPA-vrij kunststof.

 

Neus spoelen wordt aangeraden door artsen wereldwijd en de Rhino Horn is een vertrouwd medisch hulpmiddel. Door het zout met water te mengen, maak je een volledige oplossing die dezelfde zoutwaarde heeft als het aanwezige zout in je lichaam. Deze fysiologische oplossing wordt ook aanbevolen op de website van de Vereniging van Nederlandse KNO-artsen.

 

Neus spoelen met de Rhino Horn is niet alleen eenvoudig, verantwoord en effectief, maar ook nog eens voordelig. Dankzij de handige doseerlepel weet je precies hoeveel zout je nodig hebt. Bij neus spoelen met bijvoorbeeld zuiver zeezout van Zonnatura, verkrijgbaar in verpakkingen van 500 gram, bedragen de kosten per spoeling maar € 0,005 per keer!

Nu kopen

Waar is de Rhino Horn te koop?

Neus spoelen voor volwassenen

Neus spoelen voor volwassenen

De Rhino Horn neusspoeler is een gecertificeerd medisch hulpmiddel voor volwassenen en is zonder voorschrift verkrijgbaar bij de apotheek en online drogist.

Nu kopen
Neus spoelen voor kinderen

Rhino Horn Junior voor kinderen

De Rhino Horn Junior is ontwikkeld voor kinderen van 5 tot 12 jaar en kleiner van stuk. Vraag naar de Rhino Horn Junior bij de apotheek of koop hem direct online.

Nu kopen