Neus spoelen in 4 stappen

Hoe spoel ik mijn neus?

Neus spoelen in 4 eenvoudige stappen

  • Natuurlijk
  • Effectief
  • Ook voor kinderen

Hoe werkt neus spoelen?

Heb je last van hooikoorts, een verstopte neus of een bijholteontsteking? Ben je verkouden of ben je recent geopereerd aan je neus? Neus spoelen met een zoutoplossing reinigt de neus en spoelt pollen en slijm weg. Een neusdouche is mild voor de neus en geschikt voor volwassenen en kinderen met de Rhino Horn Junior.

Je neus goed spoelen met de Rhino Horn is eenvoudig, in slechts 4 stappen spoel je je neus schoon en kan je weer vrij ademen. Het spoelen voelt niet ongemakkelijk en je kan tijdens neusspoeling gewoon blijven ademen door je mond.

Lees onderstaande instructie om je neus te spoelen in 4 stappen.

Hoe spoel ik mijn neus?

Neus spoelen met de Rhino Horn is eenvoudig en voordelig. Door de vorm van de neusdouche spoel je met natuurlijke spoeldruk. Met bijgeleverde doseerlepel voor zout maak je voordelig een natuurlijke zoutoplossing met dezelfde zoutwaarde als je neusslijmvlies. Dit zorgt voor de reinigende werking en comfortabel neusspoelen.

Volg onderstaande instructie voor neus spoelen in 4 stappen en bekijk de video.

Wat heb ik nodig?

  • Rhino Horn
  • Doseerlepel voor zout
  • Kraanwater
  • Zout zonder jodium

Neus spoelen in 4 stappen

1. Zout

Neem één doseerlepel puur zout zonder jodium en giet deze in de Rhino Horn. Door de doseerlepel weet je altijd wat de juiste hoeveelheid zout is.

Tip: meer informatie over zout.

2. Water

Vul de Rhino Horn met kraanwater op lichaamstemperatuur (+/- 37 graden Celsius) tot aan de hals. Nederlands kraanwater is voldoende schoon. Bij twijfel over waterkwaliteit, kook je het water eerst en laat je het afkoelen tot lichaamstemperatuur. Dek het kannetje af met je handpalm en vinger en schudt de Rhino Horn enkele malen. De isotone zoutoplossing is nu klaar voor gebruik.

3. Spoelen

Zet de Rhino Horn neusdouche schuin aan je neus en buig je hoofd opzij. Start met het neusgat dat het minst verstopt is. Door de druk komt de neusspoeling met het zoute water vanzelf op gang. De zoutoplossing spoelt het ene neusgat in en het andere weer uit. Wissel halverwege af en giet het resterende zout water in het andere neusgat.

4. Drogen

Droog en dep je neus zacht met een handdoek of zakdoek. Snuit rustig je neusgaten één voor één. Spoel de Rhino Horn na gebruik af met water en laat hem drogen. Je neus is nu schoon en je kan weer vrij ademhalen! Je mag het neusspoelen een aantal keer per dag herhalen bij klachten en dagelijkse hygiëne.

Rhino Horn is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Video neus spoelen in 4 stappen

Bekijk de video neus spoelen voor meer informatie.

Waar is de Rhino Horn te koop?

Neus spoelen voor volwassenen

Neus spoelen voor volwassenen

De Rhino Horn is een gecertificeerd medisch hulpmiddel voor volwassenen en is verkrijgbaar bij de apotheek en online drogist.

Nu kopen
Neus spoelen voor kinderen

Rhino Horn Junior voor kinderen

De Rhino Horn Junior is voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Vraag naar de Rhino Horn Junior bij de apotheek of koop hem direct online via onderstaande link.

Nu kopen
Neusdouche Rhino Horn

Voordelen van neus spoelen met de Rhino Horn

De Rhino Horn is een medisch hulpmiddel, gemaakt van recyclebaar en BPA-vrij kunststof. Neus spoelen is mild voor de neus en de Rhino Horn wordt vaak voorgeschreven voor huisartsen, longartsen en KNO-artsen.

Unieke voordeel van de Rhino Horn is de maatlepel voor zout. Hiermee maak je eenvoudig de zoutoplossing met een potje keukenzout of puur zout van de supermarkt. Bij spoelen met bijvoorbeeld zuiver zeezout van Zonnatura, verkrijgbaar in verpakkingen van 500 gram, bedragen de kosten per spoeling maar € 0,01 per keer!

Nu kopen

Veelgestelde vragen

Gerelateerde artikelen

Ervaring Jeannette neus spoelen

De eerste keer neus spoelen, hoe gaat dat?

Neus spoelen met een zoutoplossing verlicht bij hooikoorts, verstopte neus of bijholteontsteking. Wij vroegen Jeanette naar haar ervaring.

Lees hier meer over
Interview dokter over neusspoelen

Dokter van der Borden over neusspoelen

Het spoelen van je neus met de Rhino Horn is eenvoudig. Maar wanneer is het zinvol om je neus te spoelen met een zoutoplossing en hoe behaal je het meeste effect? Wij vroegen KNO-arts drs. Jan van der Borden om advies.

Lees hier meer over