Neus spoelen met een neusdouche

Natuurlijk met de Rhino Horn

  • Bij verkoudheid
  • Tegen bijholteontsteking
  • Bij hooikoorts
  • Na een neusoperatie
Neus spoelen met en neusdouche

Wat is neus spoelen?

Neus spoelen is het reinigen van de neusholte met een natuurlijke spoeling van water en zout. Om de neus zo makkelijk mogelijk te kunnen spoelen wordt een neusdouche zoals de Rhino Horn gebruikt. De neusdouche leidt het water door het ene neusgat de neusholte in en laat het water weer door het andere neusgat eruit stromen. Neus spoelen met behulp van het herkenbare kannetje is een oude traditie die al 3000 jaar wordt toegepast.

 

In de loop der jaren zijn er veel medische onderzoeken gepubliceerd over de geneeskrachtige werking van neusspoelen. Eén van de eerste gepubliceerde onderzoeken dateert uit maar liefst 1902.

 

Tegenwoordig verschijnen er jaarlijks nieuwe medische studies over neus spoelen en staan er regelmatig artikelen in de krant zoals bijvoorbeeld dit recente artikel over verkoudheid in de Volkskrant. Hierin tipt een hoogleraar KNO een neusspoeling met een neuskannetje om de symptomen van verkoudheid te onderdrukken.

 

Lees hieronder verder over de voordelen voor je gezondheid.

De voordelen voor je gezondheid

Spoelen met een zoutoplossing ondersteunt de natuurlijke functie van je neus en biedt veel voordelen voor je gezondheid.

 

Neus spoelen met een neusdouche zoals de Rhino Horn maakt je verstopte neus vrij, helpt bij een bijholteontsteking en geeft verlichting bij hooikoorts. Tevens is de neusdouche onderdeel van de behandelrichtlijnen van Nederlandse KNO artsen na een neusoperatie.

 

Vaak is de simpelste oplossing het beste en dit geldt zeker voor neus spoelen. Met alleen de Rhino Horn, kraanwater en keukenzout maak je eenvoudig een zoutoplossing en kan je starten met spoelen. Dit zout wordt aanbevolen op de website van Nederlandse KNO artsen, is voordelig verkrijgbaar bij elke supermarkt en prikt niet.

Neus spoelen is ideaal bij:

  • Verkoudheid en een verstopte neus
  • Bijholteontsteking
  • Hooikoorts
  • Na een neusoperatie

Wanneer helpt een neusdouche met de Rhino Horn?

Met de Rhino Horn houd je je neus open en vrij. Je spoelt eenvoudig verstoppingen, allergenen en pollen weg. Met de natuurlijke zoutoplossing bereik je ook de neusbijholten en breng je het neusslijmvlies tot rust. Je kan direct weer vrij en opgelucht ademen.

Heb je last van verkoudheid, een verstopte neus, bijholteontsteking of hooikoorts?

Verkoudheid en een verstopte neus

In de wintermaanden is het vaak raak, het rhinovirus gaat rond en je wordt verkouden. Je neusslijmvlies zwelt op en je neus raakt verstopt. Dit zorgt vaak voor een verstopte neus en een duf hoofd.

Gelukkig kan je verkoudheid effectief bestrijden met een neusspoeling. Door je neus te spoelen met een zoutoplossing, spoel je verstoppingen weg en breng je je neusslijmvlies tot rust. En hiervoor heb je alleen een neusdouche zoals de Rhino Horn, kraanwater en puur keukenzout nodig. Eenvoudig, voordelig en bovenal effectief.

Lees verder

Bij een bijholteontsteking

Bij een bijholteontsteking zijn je neusbijholten verstopt met als gevolg druk en hoofdpijn boven en onder je ogen. Een akelig gevoel dat vaak een aantal dagen aanhoudt.

Gelukkig kan je een bijholteontsteking op een natuurlijke manier bestrijden met een neusdouche zoals de Rhino Horn. Door je neus te spoelen met een zoutoplossing maak je je neus vrij van verstoppingen en bereik je ook de neusbijholten. De zoutoplossing zorgt voor een natuurlijke reinigende werking en brengt je neusslijmvlies tot rust.

Lees verder

Hooikoorts

Hooikoorts is een allergische reactie op de pollen van bomen, planten en grassen. Zodra de ogen, neus, mond of keel van iemand met hooikoorts in aanraking komen met het stuifmeel, raken de slijmvliezen geprikkeld. Dit zorgt voor veel ongemak zoals een jeukende neus, niezen, traanogen,  benauwdheid en moeheid. Deze klachten kunnen weken tot maanden aanhouden, tot de bloeiperiode over is.

De symptomen van hooikoorts kan je bestrijden door je neus te spoelen met een zoutoplossing. Met de neusdouche spoel je de aanwezige pollen weg uit je neus en breng je je neusslijmvlies tot rust.

Lees verder

Na een neusoperatie

Na een neus(bijholten)operatie zijn de normale schoonmaakmechanismen van de neus tijdelijk verstoord en houden de slijmvliezen het slijm langer vast. In dit slijm kunnen bacteriën makkelijker overleven en eventueel infecties veroorzaken.

Door je neus te spoelen met een zoutoplossing wordt het neusslijmvlies gereinigd en kun je vrijer ademen. Ook neemt een schone neus eventuele voorgeschreven medicatie beter op.

Lees verder

Wat zegt de dokter over neus spoelen?

Uit de meeste onderzoeken blijkt dat een neusspoeling veel ellende afvoert zoals virusdeeltjes, bacteriën, stof en pollen.

Ik raad mensen aan om één keer in je leven een neusdouche aan te schaffen. Door te spoelen reinig je je neus en je geeft stofdeeltjes ook niet de kans om te blijven hangen. Mensen met allergieën kunnen het ook preventief gebruiken.

Gebruik een neusdouche, met een zoutoplossing van negen gram zout per liter. Dat werkt prima voor het reinigen van de neus.

Hoe werkt een neusdouche met de Rhino Horn?

Met de Rhino Horn adem je weer makkelijk en vrij in 4 simpele stappen. Natuurlijk zout en warm kraanwater, meer heb je niet nodig. Volg onderstaande vier stappen voor een neusdouche:

Zout in de neusdouche

1. Zout toevoegen

Neem één doseerlepel fijn keukenzout zonder jodium en giet deze in het kannetje.

Water in de neusdouche

2. Water

Vul de Rhino Horn met kraanwater op lichaamstemperatuur tot aan de hals. Dek de Rhino Horn af met je handpalm en vinger en schudt de Rhino Horn enkele malen. De zoutoplossing is klaar voor gebruik.

Neus spoelen met de neusdouche

3. Spoelen

Zet de Rhino Horn aan je neus en buig je hoofd opzij. De neusspoeling komt vanzelf op gang en spoelt het ene neusgat in en het andere weer uit. Wissel halverwege af.

Drogen na de neusdouche

4. Drogen

Droog en dep je neus zacht met een handdoek of zakdoek. Snuit rustig je neusgaten één voor één. ​Spoel de Rhino Horn na gebruik af met water en laat hem drogen.

Resultaat: je neus is schoon en je kan weer vrij ademen!

Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe spoel ik mijn neus en bekijk de video hieronder:

 

Welk zout voor een neusdouche?

Gebruik voor een effectieve en comfortabele neusdouche puur keukenzout zonder jodium. Dit zout wordt aanbevolen op de website van Nederlandse KNO artsen, is voordelig verkrijgbaar bij elke supermarkt en prikt niet.

Wil je meer weten over welk zout wij aanraden en waar je dat voordelig kan kopen? Lees verder op onze pagina Welk zout gebruiken voor neus spoelen.