Neusdouche met Rhino Horn

De Rhino Horn neusdouche

Voor een vrije ademhaling en gezonde neus

Nu kopen
  • Natuurlijk
  • Effectief
  • Ook voor kinderen

De neusdouche

Een schone neus kan 26.000 keer per dag ademen. En deze ingeademde lucht bevat o.a. virussen, pollen en bacteriën. Jouw neus heeft een belangrijke filterfunctie en het is daarom belangrijk deze schoon en vrij te houden. Met de Rhino Horn neusdouche houd je jouw neus schoon en vrij, ondersteun je haar natuurlijke filterfunctie en bevorder je een gezonde ademhaling.

Wat is een neusdouche?

Een neusdouche reinigt de neusholten met een natuurlijke spoeling van water en zout. Deze milde vloeistof hydrateert de neusholten en spoelt slijm en allergenen zoals pollen weg. Dit maakt de neusdouche effectief bij aandoeningen zoals hooikoorts, verkoudheid en bijholteontsteking, omdat het helpt bij het verlichten van verstoppingen en het bevorderen van een gezonde ademhaling.

Neus spoelen met een neuskannetje is een traditie die al honderden jaren wordt toegepast. In de loop der jaren zijn er veel medische studies gepubliceerd over de geneeskrachtige werking. Eén van de eerste gepubliceerde onderzoeken in The Lancet dateert uit maar liefst 1902. Regelmatig verschijnen nieuwe medische studies en staan er artikelen in de krant over de voordelen van de neusdouche.

Klik hier om de neusdouche te kopen of lees hieronder meer over de voordelen voor je gezondheid.

De voordelen van neusspoelen

Neus spoelen met een zoutoplossing ondersteunt de natuurlijke functie van je neus en biedt veel voordelen voor je gezondheid. De zoutoplossing hydrateert de neusholten, spoelt verstoppingen en pollen weg en brengt je neusslijmvlies tot rust. Lees hieronder meer over de toepassingen.

Neusdouche bij verkoudheid

Verkoudheid kan je effectief bestrijden met een neusdouche. Door je neus te spoelen met een zoutoplossing, spoel je verstoppingen weg en breng je je neusslijmvlies tot rust. Hiervoor heb je alleen een neusdouche zoals de Rhino Horn, lauwwarm kraanwater en puur keukenzout nodig. Eenvoudig, voordelig en effectief.

Neus spoelen verkoudheid

Neusdouche bij een bijholteontsteking

Een neusdouche geeft verlichting bij een bijholteontsteking. De zoutoplossing spoelt de neusholten en neusbijholten vrij en voert vastzittend slijm af. Het zoute water hydrateert je neusholten en brengt je neusslijmvlies tot rust. Met de neusdouche, lauw kraanwater en puur keukenzout bevorder je snel herstel.

Neus spoelen bijholteontsteking

Neusdouche bij hooikoorts

Pollen zorgen bij mensen met hooikoorts voor veel ongemak. De pollen komen binnen via de neus en zorgen voor een allergische reactie. Een neusdouche met een zoutoplossing spoelt de pollen weg uit je neus en hydrateert je neusholten. Je neusslijmvlies komt tot rust en je kan weer vrij ademen.

Neus spoelen bij hooikoorts

Neusdouche na een neusoperatie

Na een neusoperatie schrijven KNO artsen een neusspoeling met een medisch hulpmiddel als de Rhino Horn voor. De normale schoonmaakmechanismen van de neus zijn na een neusoperatie tijdelijk verstoord en houden slijm langer vast. Hierin kunnen bacteriën makkelijker overleven en eventuele infecties veroorzaken. Een neusdouche met de Rhino Horn spoelt je neus schoon, verwijdert slijm en reinigt je neusslijmvlies. Ook neemt een schoon neusslijmvlies eventueel voorgeschreven medicatie beter op.

Neus spoelen na neusoperatie

Neus spoelen bij zwangerschap

Neus spoelen is ook geschikt voor zwangere vrouwen. Tijdens de zwangerschap krijgen vrouwen vaak last van zwangerschapsrhinitis: het neusslijmvlies zwelt op met als gevolg een verstopte neus. Met het oog op de gezondheid van vrouw en kind wordt medicatie tijdens de zwangerschap afgeraden. Een neusdouche met een natuurlijke zoutoplossing is mild voor de neus en bevat geen toevoegingen.

Neus spoelen zwangerschap

Neus spoelen voor kinderen

De Rhino Horn Junior is ontwikkeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar en zorgt dat de neus van je kinderen open en vrij blijft. De neusdouche spoelt verstoppingen, allergenen en pollen eenvoudig weg. De zoutoplossing bereikt ook de neusbijholten en brengt het neusslijmvlies van je kind tot rust. Zo kunnen zij weer vrij en opgelucht ademen.

Neus spoelen kinderen

Reviews neus spoelen

Ik denk absoluut dat iedereen dit gewoon standaard in de kast moet hebben!

Het vergt even wat handigheid maar als je het gewend bent, kan je neus schoon spoelen met de Rhino Horn een zegen zijn in het hooikoortsseizoen.

Sinds ik de Rhino Horn gebruik, kan ik makkelijker door mijn neus inademen. En doordat ik makkelijker kan ademen, heb ik ook meer energie.

Hoe spoel ik mijn neus?

Neus spoelen met de Rhino Horn is eenvoudig. Gebruik hiervoor de Rhino Horn, kraanwater, puur zout en de doseerlepel voor het maken van de zoutoplossing. Aangezien de zoutoplossing het ene neusgat in en het andere weer uitvloeit, gebruik je de Rhino Horn bij een wastafel. Zo voer je gemakkelijk slijm, stof en eventuele pollen af in de gootsteen.

Bekijk de video hieronder en raadpleeg de pagina neus spoelen in 4 stappen voor meer informatie.

Neusdouche Rhino Horn

De Rhino Horn: voordelig en effectief hulpmiddel

De Rhino Horn is een gecertificeerd medisch hulpmiddel. Je maakt de natuurlijke oplossing makkelijk zelf met zout van de supermarkt of natuurwinkel. De handige doseerlepel helpt bij het afmeten van de juiste hoeveelheid. Het enige dat je hoeft te doen is het zout mengen met water op lichaamstemperatuur. Deze milde zoutoplossing wordt aanbevolen door KNO-artsen.

Dankzij de handige doseerlepel voor zout is een neusdouche met de Rhino Horn ook zeer voordelig. Het gebruiken van nasaal spoelzout voor de Rhino Horn is niet nodig, wat aanzienlijk in je portemonnee scheelt. Een neusdouche met zuiver zeezout van Zonnatura kost maar € 0,01 euro per spoeling. Lees hier meer over zout voor de neusdouche.

De Rhino Horn is een duurzaam en verantwoord product. De neusdouche heeft een zeer lange levensduur, is gemaakt van BPA-vrij kunststof en is 100% recyclebaar.

Nu kopen

Hoe vaak mag je je neus spoelen?

Je kunt je neus met een neusdouche zo vaak spoelen als nodig is om je comfortabel te voelen en je neus gezond te houden. Het regelmatig spoelen van je neus kan helpen bij het verlichten van congestie, het verminderen van allergenen, het verkleinen van de kans op infecties en het bevorderen van een gezonde ademhaling. Door dit eenvoudige en natuurlijke proces te integreren in je dagelijkse routine, kun je genieten van de voordelen van een schone en vrij ademende neus.

Gerelateerde artikelen

Interview dokter over neusspoelen

Dokter van der Borden over neusspoelen

Het spoelen van je neus met de Rhino Horn is eenvoudig. Maar wanneer is het zinvol om je neus te spoelen met een zoutoplossing en hoe behaal je het meeste effect? Wij vroegen KNO-arts drs. Jan van der Borden om advies.

Lees hier meer over
Tips om te slapen met een verstopte neus

18 tips om beter te slapen met een verstopte neus

Kun jij maar niet in slaap komen door een verstopte neus? Heel vervelend! Hier zijn 12 tips om beter te slapen met een verstopte neus.

Lees hier meer over