Neusdouche met Rhino Horn

De Rhino Horn neusdouche

Een gezonde neus binnen handbereik

Nu kopen
  • Mild voor de neus
  • Hele jaar te gebruiken
  • Ook voor kinderen

Wat is een neusdouche?

Een vrije neus kan 26.000 keer per dag ademen. Deze ingeademde lucht bevat o.a. virussen, pollen en bacteriën. Jouw neus heeft een belangrijke filterfunctie en het is daarom belangrijk deze schoon en vrij te houden.

Een neusdouche is het reinigen van de neusholten met een natuurlijke spoeling van water en zout. Om de neus effectief te spoelen gebruik je de Rhino Horn en maak je een natuurlijke zoutoplossing.  Deze is mild voor de neus, hydrateert de neusholten en voert slijm en allergenen zoals pollen weg. Dit maakt een neusdouche een ideaal hulpmiddel bij hooikoorts, verkoudheid en bijholteontsteking.

Neus spoelen met een neuskannetje is een traditie die al honderden jaren wordt toegepast. In de loop der jaren zijn er veel medische studies gepubliceerd over de geneeskrachtige werking. Eén van de eerste gepubliceerde onderzoeken in The Lancet dateert uit maar liefst 1902. Regelmatig verschijnen nieuwe medische studies en staan er artikelen in de krant over de voordelen van de neusdouche.

Klik hier om de neusdouche te kopen of lees hieronder meer over de voordelen voor je gezondheid.

De voordelen voor je gezondheid

Neus spoelen met een zoutoplossing ondersteunt de natuurlijke functie van je neus en biedt veel voordelen voor je gezondheid. De zoutoplossing hydrateert de neusholten, spoelt verstoppingen en pollen weg en brengt je neusslijmvlies tot rust. Lees hieronder meer over de toepassingen.

Neusdouche bij verkoudheid

Verkoudheid kan je effectief bestrijden met een neusdouche. Door je neus te spoelen met een zoutoplossing, spoel je verstoppingen weg en breng je je neusslijmvlies tot rust. Hiervoor heb je alleen een neusdouche zoals de Rhino Horn, kraanwater en puur keukenzout nodig. Eenvoudig, voordelig en effectief.

Neus spoelen verkoudheid

Neusdouche bij een bijholteontsteking

Een neusdouche geeft verlichting bij een bijholteontsteking. De zoutoplossing spoelt de neusholten en neusbijholten vrij en voert vastzittend slijm af. Het zoute water hydrateert je neusholten en brengt je neusslijmvlies tot rust. Met de neusdouche, kraanwater en puur keukenzout bevorder je snel herstel.

Neus spoelen bijholteontsteking

Neusdouche bij hooikoorts

Pollen zorgen bij mensen met hooikoorts voor veel ongemak. De pollen komen binnen via de neus en zorgen voor een allergische reactie. Een neusdouche met een zoutoplossing spoelt de pollen weg uit je neus en hydrateert je neusholten. Je neusslijmvlies komt tot rust en je kan weer vrij ademen.

Neus spoelen bij hooikoorts

Neusdouche na een neusoperatie

Na een neusoperatie schrijven KNO artsen een neusspoeling voor. De normale schoonmaakmechanismen van de neus zijn na een neusoperatie tijdelijk verstoord en houden slijm langer vast. Hierin kunnen bacteriën makkelijker overleven en eventuele infecties veroorzaken. Een neusdouche met de Rhino Horn spoelt je neus schoon, verwijdert slijm en reinigt je neusslijmvlies. Ook neemt een schoon neusslijmvlies eventueel voorgeschreven medicatie beter op.

Neus spoelen na neusoperatie

Neus spoelen bij zwangerschap

Neus spoelen is ook geschikt voor zwangere vrouwen. Tijdens de zwangerschap krijgen vrouwen vaak last van zwangerschap rhinitus: het neusslijmvlies zwelt op met als gevolg een verstopte neus. Met het oog op de gezondheid van vrouw en kind wordt medicatie tijdens de zwangerschap afgeraden. Een neusdouche met een natuurlijke zoutoplossing, is mild voor de neus en bevat geen toevoegingen.

Neus spoelen zwangerschap

Neus spoelen voor kinderen

De Rhino Horn Junior is ontwikkeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar en zorgt dat de neus van je kinderen open en vrij blijft. De neusdouche spoelt verstoppingen, allergenen en pollen eenvoudig weg. De zoutoplossing bereikt ook de neusbijholten en brengt het neusslijmvlies van je kind tot rust. Zo kunnen zij weer vrij en opgelucht ademen.

Neus spoelen kinderen

Reviews neus spoelen

Ik denk absoluut dat iedereen dit gewoon standaard in de kast moet hebben!

Het vergt even wat handigheid maar als je het gewend bent, kan je neus schoon spoelen met de Rhino Horn een zegen zijn in het hooikoortsseizoen.

Sinds ik de Rhino Horn gebruik, kan ik makkelijker door mijn neus inademen. En doordat ik makkelijker kan ademen, heb ik ook meer energie.

Hoe spoel ik mijn neus?

Neus spoelen met de Rhino Horn is eenvoudig. Gebruik hiervoor de Rhino Horn, kraanwater, puur zout en de doseerlepel voor het maken van de zoutoplossing. Aangezien de zoutoplossing het ene neusgat in en het andere weer uitvloeit, gebruik je de Rhino Horn bij een wastafel. Zo voer je gemakkelijk slijm, stof en eventuele pollen af in de gootsteen.

Bekijk de video hieronder en raadpleeg de pagina neus spoelen in 4 stappen voor meer informatie.

Neusdouche Rhino Horn

Voordelen van de Rhino Horn

De Rhino Horn is een geregistreerd hulpmiddel. Je maakt de natuurlijke oplossing makkelijk zelf met zout van de supermarkt of natuurwinkel. De handige doseerlepel helpt bij het afmeten van de juiste hoeveelheid. Het enige dat je hoeft te doen is het zout mengen met water op lichaamstemperatuur. Deze milde zoutoplossing wordt aanbevolen door KNO-artsen.

 

Dankzij de handige doseerlepel voor zout is een neusdouche met de Rhino Horn ook zeer voordelig. Het gebruiken van nasaal spoelzout voor de Rhino Horn is niet nodig, wat aanzienlijk in je portemonnee scheelt. Een neusdouche met zuiver zeezout van Zonnatura kost maar € 0,005 euro per spoeling, een sachet nasaal spoelzout daarentegen kost gemiddeld € 0,37 euro per spoeling! Lees hier meer over zout voor de neusdouche.

 

De Rhino Horn is een duurzaam en verantwoord product. De neusdouche is 100% recyclebaar en gemaakt van BPA-vrij kunststof.

Nu kopen

Gerelateerde artikelen

Interview dokter over neusspoelen

Dokter van der Borden over neusspoelen

Het spoelen van je neus met de Rhino Horn is eenvoudig. Maar wanneer is het zinvol om je neus te spoelen met een zoutoplossing en hoe behaal je het meeste effect? Wij vroegen KNO-arts drs. Jan van der Borden om advies.

Lees hier meer over
Tips om te slapen met een verstopte neus

18 tips om beter te slapen met een verstopte neus

Kun jij maar niet in slaap komen door een verstopte neus? Heel vervelend! Hier zijn 12 tips om beter te slapen met een verstopte neus.

Lees hier meer over