Neus spoelen in 4 stappen

Kun je een bijholteontsteking op natuurlijke wijze genezen?

Een bijholteontsteking kan erg pijnlijk zijn. Je hebt last van een drukkend gevoel op je kaak en voorhoofd, je tanden doen zeer en je hebt koorts. Je wilt uiteraard zo snel mogelijk van je bijholteontsteking af. Maar is dit ook mogelijk zonder medicijnen? Hoe kan je een bijholteontsteking op natuurlijke wijze genezen?

Neusspoelen bij bijholteontsteking

Door middel van neusspoelen kun je een bijholteontsteking op natuurlijke wijze genezen. Je spoelt je neus met een fysiologische zoutoplossing van water en zout. De oplossing is dus geheel natuurlijk en heeft dezelfde zoutwaarde als van nature in je lichaam aanwezig is. Door je neus te spoelen drijf je direct alle bacteriën je neus uit. Daarbij zorgt het zout ervoor dat de slijmvliezen tot rust komen en dat de zwelling afneemt. Hierdoor kan de bijholteontsteking sneller genezen.

Neusspoelen met de Rhino Horn

De Rhino Horn is een gecertificeerd medisch hulpmiddel om je neus te spoelen bij een bijholteontsteking. KNO-artsen geven de voorkeur aan de Rhino Horn door de makkelijke en effectieve werking. Je maakt gemakkelijk zelf een zoutoplossing met behulp van de handige doseerlepel. Vervolgens werkt de neusdouche door je hoofd te buigen en het kannetje op het bovenste neusgat te zetten. De zoutoplossing loopt vanzelf door het ene neusgat je neus in en via het andere neusgat er weer uit.  

Wil je weten waar je de Rhino Horn kunt kopen? De Rhino Horn en Rhino Horn Junior zijn te koop bij de apotheek en online. Klik hier voor de verkooppunten.

Blijven de klachten aanhouden?

Een bijholteontsteking geneest meestal na een tot drie weken. Door je neus te spoelen en door goed voor je lichaam te zorgen zal de ontsteking overgaan. Mocht je nou toch nog langer last van de klachten hebben of langer dan vijf dagen koorts hebben, dan is het verstandig om bij de huisarts langs te gaan. De huisarts zal dan waarschijnlijk antibiotica voorschrijven.

Gerelateerde vragen

Neusdouche hooikoorts

Zo herken je een bijholteontsteking

Is het een verkoudheid of een bijholteontsteking? Wij vertellen je hoe je bijholteontsteking herkent en wat je tegen de klachten kunt doen.

Neus spoelen verstopte neus

Wat zegt de kleur van je snot over je gezondheid

Doorzichtig, groen, geel, wit of rood? Hard of juist vloeibaar? Het is je vast wel eens opgevallen dat je snot er niet altijd hetzelfde uitziet. Het klinkt misschien onsmakelijk, maar je snot kan verschillende vormen aannemen. Maar wat betekenen de kleuren van je snot eigenlijk? En wat zeggen de kleuren over je gezondheid?