Neus spoelen bij verkoudheid, hooikoorts en bijholteontsteking - Rhino Horn

Hoe voorkom je een bijholteontsteking?

Een bijholteontsteking kan erg pijnlijk zijn en zorgt voor vervelende klachten. Daarom zou het fijn zijn als je een bijholteontsteking zou kunnen voorkomen. Maar hoe voorkom je een bijholteontsteking? Is dit mogelijk? Het antwoord is: Ja, in veel gevallen kun je een bijholteontsteking voorkomen.  

Hoe kom je aan een bijholteontsteking?

Een bijholteontsteking komt voort uit een verkoudheid. Wanneer je verkouden bent zijn je bijholtes gevuld met slijm. Wanneer dit aanhoudt kunnen bacteriën gaan groeien en krijg je last van ontstekingen. Je hebt dan waarschijnlijk een bijholteontsteking te pakken. Je herkent de bijholteontsteking aan pijn aan je gezicht (waaronder je voorhoofd en bovenkaak), gevoelige tanden en koorts.

Hoe voorkom je een bijholteontsteking?

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Het liefst wil je een verkoudheid voorkomen zodat je helemaal geen klachten hebt. Heb je dan toch al een verkoudheid te pakken? Zorg dan dat je er weer zo snel mogelijk vanaf komt zodat het niet tot een bijholteontsteking leidt. Je kunt van je verkoudheid af komen door op je weerstand te letten. Het helpt om gezond te eten, genoeg te bewegen en genoeg te slapen. Daarnaast is het belangrijk om veel water te drinken. Met een goede weerstand ben je zo weer over je verkoudheid heen.

Neus spoelen om bijholteonsteking te voorkomen

Wat ook helpt bij het voorkomen van een bijholteontsteking is neusspoelen. Wanneer je verkouden bent raden we je aan om minstens twee keer per dag je neus te spoelen met een natuurlijke spoeling van water en zout. Hierdoor spoel je de bacteriën je neus uit en kunnen ze niet tot een ontsteking leiden. Daarbij zorgt het neusspoelen ervoor dat de zwelling van je slijmvliezen afneemt en dat de verkoudheidsklachten over gaan.

Het spoelen van je neus met een zoutoplossing is eenvoudig met de Rhino Horn. De Rhino Horn wordt vaak voorgeschreven door huisartsen, longartsen en KNO-artsen bij verkoudheid en bijholteontsteking.

Gerelateerde vragen

Ervaring Jeannette neus spoelen

De eerste keer neus spoelen, hoe gaat dat?

Neus spoelen met een zoutoplossing verlicht bij hooikoorts, verstopte neus of bijholteontsteking. Wij vroegen Jeanette naar haar ervaring.

Chronische neusklachten Rhino Horn

Wat te doen bij een chronisch verstopte neus?

Je neus zit vaak dicht. Is dat normaal of betekent dit dat je last hebt van een chronisch verstopte neus? Volgens een artikel in de Trouw heeft maar liefst 20 procent van Nederlanders last van chronische neusklachten. Hoe weet je of je een chronisch verstopte neus hebt? En waar komt het door? En misschien wel […]