Neus spoelen bij verkoudheid, hooikoorts en bijholteontsteking - Rhino Horn

Wat is een acute bijholteontsteking?

Heb je last van een acute bijholteontsteking? En hoe kom je er weer vanaf? In principe gaat een acute bijholteontsteking vanzelf over. Je kunt er vanuit gaan dat je binnen enkele weken van je klachten af bent. Wil je niet zo lang wachten? Gelukkig is er een aantal manieren om het genezingsproces te versnellen. Lees verder om zo snel mogelijk van je bijholteontsteking af te komen.

Wat is een acute bijholteontsteking?

Een acute bijholteontsteking wordt ook wel acute sinusitis genoemd en is een ontsteking van de neusholtes. Vaak komt de acute bijholteontsteking voort uit een virusinfectie, zoals een verkoudheid. Door de verkoudheid raken de holtes in je neus verstopt en gaat het slijm zich opstapelen. Dit slijm kan dan geïnfecteerd raken met bacteriën en heeft een bijholteontsteking als gevolg.

Je herkent een acute bijholteontsteking aan:

  • Hoofdpijn
  • Pijn en gevoeligheid in het gezicht
  • Kiespijn
  • Overmatig slijm in de neus en/of keel
  • Verstopte neus
  • Verminderde geur

Hoe kom ik er vanaf?

Hoe kun je de genezing versnellen? Het is belangrijk om genoeg te slapen zodat je lichaam kan herstellen. Eet gezond en zorg dat je voldoende water drinkt. Daarnaast is het aan te raden om te stoppen met roken. Roken irriteert namelijk de slijmvliezen, wat de genezing vertraagt.

Wat ook bij de genezing van een acute bijholteonsteking helpt is neusspoelen. Door je neus te spoelen met een natuurlijke zoutoplossing spoel je de bacteriën je lichaam uit. Daarnaast kalmeert het zoute water de neusholtes waardoor de ontsteking afneemt. Neusspoelen is een natuurlijke manier om het genezingsproces te versnellen en wordt dan ook door KNO-artsen aangeraden bij een bijholteontsteking.

Mochten de klachten langer dan 12 weken aanhouden, dan spreken we van een chronische bijholteontsteking en dan is het aan te raden om contact met je huisarts op te nemen.

Gerelateerde vragen

Slapen met een verstopte neus

Hoe vaak mag ik mijn neus spoelen?

Een neusdouche met de Rhino Horn werkt effectief bij een verstopte neus, bijholteontsteking, hooikoorts en na een neusoperatie. Door simpelweg te spoelen met een zoutoplossing, maak je je neus vrij en reinig je het neusslijmvlies en de neusbijholten. Maar hoe vaak mag je je neus eigenlijk spoelen?

Helpt neusspoelen bij hooikoorts?

Is neusspoelen een alternatief voor neusspray?

Heb je een verstopte neus, maar gebruik je liever geen neusspray door de nadelige effecten? Is neusspoelen dan een beter alternatief? En wat zijn de positieve effecten op je gezondheid?