Neusdouche Rhino Horn

Helpt neus spoelen bij het coronavirus?

Sinds de uitbraak van het coronavirus wordt er veel onderzoek gedaan naar mogelijke voordelen van neus spoelen bij het coronavirus. Eenduidig resultaat is er echter nog niet.

Een recente video uit Amerika geeft echter goede hoop:

Hiernaast biedt dit onderzoek naar neus spoelen bij COVID-19 van het Allergy and Asthma Institute, Pakistan perspectief. Let wel: neus spoelen met een zoutoplossing is een milde oplossing voor klachten aan de bovenste luchtwegen en geen vervanging voor bijvoorbeeld vaccinatie.

Volg altijd de richtlijnen van het RIVM en neem onderstaande extra maatregelen voor hygiëne in acht:

3 tips voor neus spoelen bij corona

Heb je last van ontstoken holtes, een verstopte neus of hooikoorts? Neem dan de volgende extra maatregelen voor hygiëne in acht:

  1. Reinig de neusdouche grondig na elk gebruik. Het coronavirus overleeft veel langer dan andere virussen op een kunststof oppervlakte. Kook de Rhino Horn regelmatig enkele minuten in kokend water.
  2. Deel de Rhino Horn niet met anderen maar beschouw deze als je persoonlijke middel zoals een tandenborstel.
  3. Reinig de wastafel met water en zeep (of afwasmiddel) na gebruik om eventueel residu te verwijderen.

Spoel je je neus op advies van de longarts of KNO-arts? Volg altijd de richtlijnen en advies van je dokter. Heb je gezondheidsklachten? Raadpleeg een arts of laat je testen conform de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie

Lees het recente interview met dokter Jan van der Borden over neus spoelen en de instructie neus spoelen op de pagina neus spoelen in 4 stappen.

Gerelateerde vragen

Slapen met een verstopte neus

Het verschil tussen een neusspoeler en neusdouche

Neus spoelen is effectief bij verkoudheid en hooikoorts. Maar wat is het verschil tussen een neusspoeler en neusdouche?

Helpt neusspoelen bij hooikoorts?

Waarvoor gebruik je de Rhino Horn?

De Rhino Horn is een medisch hulpmiddel voor het spoelen van je neus. Het is geschikt voor volwassenen en kinderen. Maar waar wordt de Rhino Horn nu precies voor gebruikt? En waarom zou je je neus spoelen? We leggen de gezondheidsvoordelen uit.