Neusdouche Rhino Horn

Helpt neus spoelen bij het coronavirus?

Sinds de uitbraak van het coronavirus wordt er veel onderzoek gedaan naar mogelijke voordelen van neus spoelen bij het coronavirus. Eenduidig resultaat is er echter nog niet.

Een recente video uit Amerika geeft echter goede hoop:

Hiernaast biedt dit onderzoek naar neus spoelen bij COVID-19 van het Allergy and Asthma Institute, Pakistan perspectief. Ook is er een overzichtsstudie uitgevoerd door het ‘Saline Solution COVID Collective’, dat concludeerde dat een neusspoeling met zout water mogelijk kan helpen bij het verminderen van symptomen en het beschermen tegen COVID-19. De resultaten van de onderzoeken zijn echter nog te beperkt en wisselend. Definitieve conclusies kunnen nog niet worden getrokken.

Wel is duidelijk dat neusspoelen een positief effect heeft bij verkoudheid en hooikoorts. Neusspoelen kan als aanvullende maatregel worden overwogen om mogelijke voordelen te ervaren.

Let wel: neus spoelen met een zoutoplossing is een milde oplossing voor klachten aan de bovenste luchtwegen en geen vervanging voor bijvoorbeeld vaccinatie. Volg altijd de richtlijnen van het RIVM.

Verder lezen

Wil je meer weten over de onderzoeken naar neusspoelen bij het Coronavirus? In dit artikel hebben we de meest recente onderzoeken en bevindingen naast elkaar gezet. Je leest hier ook onze tips voor neusspoelen bij Corona.

Gerelateerde vragen

Slapen met een verstopte neus

Het verschil tussen een neusspoeler en neusdouche

Neus spoelen is effectief bij verkoudheid en hooikoorts. Maar wat is het verschil tussen een neusspoeler en neusdouche?

Helpt neusspoelen bij hooikoorts?

Waarvoor gebruik je de Rhino Horn?

De Rhino Horn is een medisch hulpmiddel voor het spoelen van je neus. Het is geschikt voor volwassenen en kinderen. Maar waar wordt de Rhino Horn nu precies voor gebruikt? En waarom zou je je neus spoelen? We leggen de gezondheidsvoordelen uit.