Slapen met een verstopte neus

Hoe vaak mag ik mijn neus spoelen?

Een neusdouche met de Rhino Horn werkt effectief bij een verstopte neus, bijholteontsteking, hooikoorts en na een neusoperatie. Door simpelweg te spoelen met een zoutoplossing, maak je je neus vrij en reinig je het neusslijmvlies en de neusbijholten.

Neus spoelen met een zoutoplossing

De zoutoplossing maak je voordelig zelf dankzij de handige doseerlepel voor zout. Dit zorgt ervoor dat de Rhino Horn, in tegenstelling tot andere soorten neusdouches, eenvoudig te gebruiken is met puur keukenzout zonder jodium. En aangezien je spoelt met een zoutoplossing met dezelfde zoutwaarde als in je lichaam (de isotone zoutoplossing) prikt de neusdouche niet. Maar hoe vaak mag je jouw neus spoelen?

Richtlijnen voor de neusdouche

Omdat een isotone zoutoplossing dezelfde zoutwaarde heeft als in je lichaam aanwezig is, kun je zonder problemen je neus meerdere malen per dag spoelen. Je spoelt namelijk alleen met natuurlijke producten.

Volg onderstaande richtlijnen een effectieve neusdouche:

  1. Spoel je voor hygiëne en preventie? Gebruik de Rhino Horn naar eigen inzicht, bijvoorbeeld ’s ochtends voor het ontbijt en ’s avonds voor het naar bed gaan.
  2. Heb je last van hooikoorts / pollen in de lucht? Spoel eenmaal ’s ochtends , ’s middags en ’s avonds.
  3. Verstopte neus? Eenmaal ’s ochtends ,’s middags en ’s avonds spoelen.
  4. Last van een een bijholteontsteking? Spoel eenmaal ’s ochtends ,’s middags en ’s avonds .
  5. Na een neusbijholte operatie: Spoel je je neus met de Rhino Horn op advies de KNO arts? Volg altijd het advies van je arts.

Spoel jij je neus met de Rhino Horn op advies van je huisarts, longarts of KNO arts? Volg altijd het advies van de arts op.

Meer informatie over neus spoelen met zout

Ben je benieuwd hoe je je neus spoelt met de Rhino Horn? Volg de stappen en bekijk de video op de pagina neus spoelen in 4 stappen.

Gerelateerde vragen

Wat is de beste neusdouche voor mij?

Er zijn twee typen neusspoelers en neusdouches verkrijgbaar voor neus spoelen. Dit zijn neusspoelers zoals Rhino Horn waarmee je met zout water spoelt, en neusdouches waarmee je de zoutoplossing in je neus spuit. Maar, wat is de beste neusdouche of neusspoeler voor jou en wat raden KNO artsen aan?

Is neus spoelen gezond?

Een neusdouche is de afgelopen jaren een steeds belangrijker deel gaan uitmaken van de dagelijkse hygiëne en wordt vaak toegepast om de neus effectief te reinigen. Maar is neus spoelen ook echt gezond? Lees verder om achter de gezondheidsvoordelen van neus spoelen te komen.