Is neus spoelen gezond?

We krijgen regelmatig de vraag van consumenten of neus spoelen gezond is. Een neusdouche is de afgelopen jaren een steeds belangrijker deel gaan uitmaken van de dagelijkse hygiëne en wordt vaak toegepast om de neus effectief te reinigen.

Wanneer neus spoelen?

Gedurende het jaar hebben veel mensen last van de bovenste luchtwegen door:

  • Neusverkoudheid
  • Bijholteontsteking
  • Sinusitis
  • Hooikoorts

Het spoelen van de neus met zout geeft direct verlichting. De neus is een belangrijk orgaan in ons ademhalingsstelsel en is de eerste filter van ingeademde lucht voor onze longen. Eventueel aanwezige allergenen in de lucht, zoals bijvoorbeeld pollen bij hooikoorts en bacteriën komen via de neus binnen. Het is daarom belangrijk de neus gezond te houden en regelmatig te reinigen. Door je neus te spoelen met zout, maak je de bovenste luchtwegen vrij en komt het neusslijmvlies tot rust.

Lees hier waarvoor de Rhino Horn nog meer wordt gebruikt.

Wat vindt de consument?

Regelmatig ontvangen wij op onze website positieve reacties van consumenten over neus spoelen, zoals dit bericht van mevrouw T. Koek van 4 juli 2020:

“Ik gebruik sinds enkele jaren de Rhino Horn. Na veel bijholteontstekingen met antibiotica, onderzoeken bij KNO-arts, operatie neustussenschot, gebruik ik nu de Rhino Horn. Vrijwel direct een heel goed resultaat! De ontstekingen verdwijnen en ik kan weer opgelucht en vrij door de neus ademen! Zonder pillen of artsenbezoek. Heel goed product en zo makkelijk te gebruiken.”

T. Koek, 4 juli 2020

Wat zegt de KNO arts over neus spoelen?

Een neusdouche is onderdeel van de Nederlandse behandelrichtlijnen van Keel-Neus-Oorheelkunde (KNO). Na een neusoperatie wordt het slijmvlies gereinigd zodat korstvorming tegen wordt gegaan. Ook neemt een schoon neusslijmvlies eventueel voorgeschreven medicatie beter op. Na een bezoek bij een KNO arts in het ziekenhuis krijgt men veelal het advies om de neus te spoelen met een zoutoplossing. Dokter van den Borne, KNO arts, van het CWZ ziekenhuis Nijmegen:

“Neus spoelen klinkt misschien een beetje raar, maar gaat heel gemakkelijk en werkt zeer effectief. Bij mensen met chronische neusbijholteontsteking en na een neus(bijholten)operatie is neus spoelen als standaard behandeling opgenomen in de KNO behandelrichtlijnen, maar ook bij allergie en zelfs gewone verkoudheid werkt neus spoelen heel goed.”

DR. van den borne, KNO-arts CWZ nijmegen

Conclusie: is neus spoelen gezond?

KNO artsen schrijven neus spoelen voor bij klachten aan de bovenste luchtwegen en consumenten wereldwijd prijzen de Rhino Horn door haar effectieve werking. We mogen dus met een gerust hart stellen dat neus spoelen past in een gezonde levensstijl! Je kunt dit zonder problemen meerdere malen per dag doen. En ook voor je kinderen is neus spoelen een gezond alternatief om van die vervelende klachten af te komen.

Lees hier meer over de voordelen van neus spoelen.

Gerelateerde vragen

Review neus spoelen door Dokter Roos

Neus spoelen met de Rhino Horn wordt dagelijks voorgeschreven door kno-artsen en huisartsen. Maar hoe ervaart de dokter neus spoelen en wat staat er in medische studies over neus spoelen? Dokter Roos, jeugdarts uit Almere, heeft in januari 2018 de Rhino Horn uitvoerig getest. Lees haar review over neus spoelen met de Rhino Horn neusdouche […]

Neus spoelen verstopte neus

Neus spoelen, spuiten of stomen?

Je bent verkouden en je bent ten einde raad. Je wilt graag je neus weer open krijgen. Maar hoe?  Er zijn verschillende oplossingen om de verstopping te verhelpen. Welke methode werkt het beste? Kun je beter je neus spuiten, spoelen of stomen? In dit artikel geven we je antwoord op deze vraag.   1. Spuiten […]