Chronische neusklachten Rhino Horn

Pijn bij neus spoelen

Heeft u pijn bij neus spoelen?

Neus spoelen hoort pijnvrij te zijn. Graag het volgende controleren voor een comfortabele neusspoeling:

  1. Spoel altijd met een zoutoplossing en gebruik de doseerlepel voor het afmeten van de juiste hoeveelheid zout. Spoelen zonder zout of onvoldoende zout is niet fijn en pijnlijk. Zie onze instructie neus spoelen voor meer informatie en de video.
  2. Gebruik zout zonder jodium of nasaal spoelzout. Bekijk ons artikel welk zout kan ik gebruiken voor een handig overzicht en foto’s.
  3. Spoel met een zoutoplossing op lichaamstemperatuur ofwel 37 º graden Celsius. Een koude zoutoplossing is niet prettig.
  4. Bent u recent geopereerd en heeft u wondjes in uw neus? Dit kan de oorzaak zijn van pijn. U spoelt op advies van uw arts en de zoutoplossing reinigt en ontsmet. Dit kan iets prikken en is logisch.

Als de pijn bij neus spoelen aanhoudt, raden wij tijdelijk niet te spoelen en contact te zoeken met uw huisarts of kno-arts.

Gerelateerde vragen

Zout in de neusdouche

Welk zout kan ik gebruiken voor neus spoelen?

Neus spoelen is effectief tegen een verstopte neus, een bijholteontsteking en geeft verlichting bij de vervelende symptomen van hooikoorts. Maar welke soorten zout kun je gebruiken om je neus te spoelen? En waar kun je dit zout kopen?

Neus spoelen in 4 stappen

Neus spoelen in 4 stappen

Neus spoelen helpt bij hooikoorts, verstopte neus, bijholteontsteking en na een neusoperatie. Bekijk de 4 stappen en bekijk de video.