Wat is de beste neusdouche voor mij?

Er zijn twee typen neusspoelers en neusdouches verkrijgbaar voor neus spoelen. Dit zijn neusspoelers zoals Rhino Horn waarmee je met zout water spoelt, en neusdouches waarmee je de zoutoplossing in je neus spuit. Maar, wat is de beste neusdouche of neusspoeler voor jou en wat raden KNO artsen aan?

Neusspoelers waarmee je het zoute water spoelt

Neusspoelers waarmee je de neus spoelt, zoals de Rhino Horn, zijn gebaseerd op de traditionele Jala Neti ofwel Neti Pot. De Jala Neti bestaat al duizenden jaren en wordt veel gebruikt in de traditionele natuurgeneeskunde (Ayurveda).

Door de vorm van het kannetje van de Rhino Horn kun je gemakkelijk je neus spoelen met zout water. Je bereidt zelf de zoutoplossing, vult het kannetje en kantelt je hoofd . Hierdoor ontstaat er een licht positieve druk waarmee je gemakkelijk en comfortabel de zoutoplossing door je neus spoelt.

Het water gaat de ene kant van je neus in, en komt aan de andere kant je neus weer uit. Tevens bereik je hiermee je neusbijholten, wat verlichting geeft bij bijvoorbeeld acute bijholteontsteking en chronische bijholteontsteking.

Veel gebruikers geven de voorkeur aan de populaire neusspoeler als alternatief voor neusspray. Zie een voorbeeld van de neusspoeling met de Rhino Horn neusspoeler in onze video neus spoelen:

Neusdouches waarmee je het zoute water in je neus spuit

Er zijn diverse neusdouches verkrijgbaar waarmee je het zoute water in je neus spuit. Kenmerk van deze neusdouches is dat je zelf de spoeldruk bepaalt door harder of zachter te knijpen in het flesje. Soortgelijk als bij de Rhino Horn bereik je met de neusspoeling ook de neusbijholten. Dit soort neusdouches worden niet verkocht met een doseerlepel voor zout. Hierdoor moet je bij elke neusspoeling dure sachets nasaal spoelzout kopen.

De Rhino Horn neusspoeler wordt geleverd inclusief de handige maatlepel voor zout waardoor je zelf, gemakkelijk en voordelig, een zoutoplossing voor neus spoelen kan maken. Voor meer informatie over welk zout je kunt gebruiken bij het neus spoelen, verwijzen wij je graag naar ons artikel: Welk zout kan ik gebruiken bij het neus spoelen?

Conclusie: wat is de beste neusdouche voor mij?

Neus spoelen wordt aanbevolen door KNO artsen en allergologen wereldwijd. Welk type neusdouche het beste bij je past ligt aan de persoonlijke voorkeur.

De Rhino Horn is makkelijk in gebruik en wordt geleverd met handige maatlepel. Voor meer informatie over de Rhino Horn neusspoeler en de diverse toepassingen verwijzen wij naar de pagina voordelen van neus spoelen.

Gerelateerde vragen

Slapen met een verstopte neus

Het verschil tussen een neusspoeler en neusdouche

Neus spoelen is effectief bij verkoudheid en hooikoorts. Maar wat is het verschil tussen een neusspoeler en neusdouche?

Helpt neusspoelen bij hooikoorts?

Is neusspoelen een alternatief voor neusspray?

Heb je een verstopte neus, maar gebruik je liever geen neusspray door de nadelige effecten? Is neusspoelen dan een beter alternatief? En wat zijn de positieve effecten op je gezondheid?