Helpt neusspoelen bij hooikoorts?

Helpt neusspoelen bij hooikoorts?

Wanneer de lente aanbreekt komt de natuur tot bloei. Helaas betekent dit ook dat hooikoorts voor veel mensen op de loer ligt. Verschillende soorten pollen in de lucht kunnen voor een allergische reactie zorgen. Maar liefst één op de vijf Nederlanders heeft last van vervelende hooikoortsklachten door een allergische reactie op pollen in de lucht. Helpt neusspoelen bij hooikoorts?

Neusspoelen is een natuurlijke oplossing bij hooikoorts. Door de neus te spoelen met water en zout worden de pollen afgevoerd. Daarnaast brengt de zoutoplossing het neusslijm tot rust. Dit zorgt ervoor dat je weer gemakkelijker kunt ademen. 

Spoel je neus met de Rhino Horn

Je spoelt je neus gemakkelijk en simpel met de Rhino Horn. Je kunt zelf de zoutoplossing maken met water en keukenzout zonder jodium. Door het doseerlepeltje weet je hoeveel zout je nodig hebt. Je gebruikt de Rhino Horn door het kannetje op je neus te zetten en je hoofd opzij te buigen. De zoutoplossing stroomt het ene neusgat in en het andere neusgat weer uit. De pollen worden hierdoor je neus uit gespoeld. Zo helpt neusspoelen bij hooikoorts.

Door middel van neus spoelen kun je je hooikoortsklachten verlichten. Je spoelt eenvoudig de pollen uit je neus en laat het slijmvlies tot rust komen, wat zorgt dat de klachten afnemen.

Gerelateerde vragen

Neus spoelen bij verstopte neus - Rhino Horn

18 eenvoudige tips tegen hooikoorts

Heb je last van hooikoorts? Voorkomen is beter dan genezen! Lees onze 12 eenvoudige tips om hooikoorts te verminderen.

Hooikoorts - herken pollenallergie

Heb ik hooikoorts? Herken een pollenallergie

Lente is voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar. Maar heb je elk jaar weer diezelfde klachten wanneer de zon gaat schijnen en de bloemen en bomen in bloei komen te staan? Misschien heb je wel last van hooikoorts. Wij vertellen je hoe je hooikoorts kan herkennen. En nog belangrijker, wat je kunt doen om zo snel mogelijk van je klachten af te komen!