Neus spoelen hooikoorts

Hoe kan ik hooikoorts voorkomen?

Helaas kun je hooikoorts niet volledig voorkomen. Hooikoorts is namelijk een allergische reactie op pollen in de lucht. Gelukkig kun je wel proberen om de schade beperkt te houden door zo min mogelijk in contact met pollen te komen. Met een aantal tips kun je voorkomen dat de klachten verergeren:

  • Spoel je neus: door je neus te spoelen met een neusdouche zoals de Rhino Horn spoel je de pollen direct je neus uit. De zoutoplossing kalmeert je slijmvlies waardoor je voorkomt dat de klachten verergeren.
  • Smeer vaseline: smeer vaseline rondom je neus om de pollen op te vangen. Zo voorkom je dat de pollen direct je neus binnendringen.  
  • Draag een zonnebril: de pollen kunnen voor een allergische reactie op je ogen zorgen. Door een zonnebril te dragen bescherm je je ogen.
  • Sluit deuren en ramen: houd je deuren en ramen zoveel mogelijk gesloten tijdens het hooikoortsseizoen. Zo voorkom je dat de pollen in je woning terecht komen. Hoe minder pollen er zijn, des te minder zal je last van klachten hebben wanneer je thuis bent.
  • Maak schoon: door je huis regelmatig schoon te maken verwijder je de pollen. Neem meubels en oppervlakken af met een vochtige doek en pak de stofzuiger wat vaker op.

Lees verder over wanneer welke pollen in bloei staan zodat je weet wanneer je maatregelen kunt nemen om hooikoorts te voorkomen. Of lees hoe je de neusdouche gebruikt om de klachten te verlichten.

Gerelateerde vragen

Helpt neusspoelen bij hooikoorts?

Helpt neusspoelen bij hooikoorts?

Hooikoortsklachten zijn enorm vervelend en je hebt waarschijnlijk al van alles geprobeerd. Hoe helpt neusspoelen bij hooikoorts? Lees hoe je de hooikoortsklachten kunt verlichten door je neus te spoelen met een oplossing van water en zout.

Welke pollen zijn in bloei

Welke pollen zijn wanneer in bloei?

Als je hooikoorts hebt ben je vaak allergisch voor bepaalde pollen. Je klachten zijn dus afhankelijk van of deze specifieke pollen in bloei staan. Lees verder om te ontdekken welke pollen wanneer bloeien.