Neus spoelen bij verstopte neus - Rhino Horn

Hoe ontstaat hooikoorts?

Hooikoorts is een allergie voor pollen van bepaalde grassen, planten of bomen. Maar hoe ontstaat hooikoorts? Tijdens het hooikoortsseizoen komen de pollen in je neus terecht. Zodra de pollen je lichaam binnendringen begint je afweersysteem te werken. Je lichaam maakt histamine aan, wat een natuurlijke bescherming biedt tegen de pollen.

Het probleem ontstaat wanneer je intolerant voor histamine bent. Je lichaam ziet het stuifmeel als een gevaarlijk stofje en begint overuren te draaien. Door extra histamine wordt extra slijm geproduceerd en vervolgens begint je neus te lopen. Het gevolg is dat het neusslijmvlies opzwelt en je neus verstopt raakt. Daarbij kun je last hebben van jeuk en begin je te niezen omdat histamine aan de zenuwuiteinden hecht.

Helaas heeft maar liefst één op de vijf Nederlanders last van hooikoortsklachten. Meestal treedt de allergie op tussen je 5e en 45e levensjaar. Daarna nemen de klachten geleidelijk weer af.

Klachten van hooikoorts verminderen

Je hebt nu antwoord op de vraag ‘hoe ontstaat hooikoorts?’ Maar hoe kom je er weer vanaf? Je kunt hooikoorts niet geheel genezen. Je kunt wel de klachten zoveel mogelijk voorkomen en de klachten verminderen. Door je neus te spoelen met een zoutoplossing kun je namelijk je neus vrij krijgen van pollen. Daarbij brengt het zoute water het slijmvlies tot rust. De Rhino Horn is een handig hulpmiddel dat het gemakkelijk maakt om je neus te spoelen en de hooikoortsklachten te verminderen.

Gerelateerde vragen

Neus spoelen bij verstopte neus - Rhino Horn

18 eenvoudige tips tegen hooikoorts

Heb je last van hooikoorts? Voorkomen is beter dan genezen! Lees onze 12 eenvoudige tips om hooikoorts te verminderen.

Neus spoelen hooikoorts

Van welke soorten pollen kun je hooikoorts krijgen?

Hooikoorts is erg vervelend. Gelukkig heb je er niet het hele jaar door last van. Verschillende pollen hangen op verschillende momenten van het jaar in de lucht. Het scheelt als je weet voor welke pollen je allergisch bent want dan kun je makkelijker je klachten verlichten. Wij vertellen je in dit artikel voor welk soort […]