Is er vandaag hooikoorts? Kom erachter of hooikoorts vandaag heerst - Rhino Horn neusspoeler

Is er vandaag hooikoorts?

We begrijpen dat je graag wilt weten of er vandaag hooikoorts is. De aanwezigheid en intensiteit van hooikoortssymptomen kunnen echter variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals je locatie, het seizoen en de heersende pollen. Hoewel we graag een concreet antwoord willen geven, ligt het aan de lokale omstandigheden en voor welke pollen je allergisch bent of je vandaag last van hooikoorts kunt krijgen.

Check de hooikoortsradar

Om een actueel overzicht te krijgen van de hooikoortssituatie vandaag, raden we je aan om gebruik te maken van de hooikoortsradar. De Hooikoortsradar is een handige tool waarmee je de actuele pollendruk en de verwachte hooikoortsbelasting kunt bekijken op basis van gegevens zoals pollenmetingen en weersomstandigheden.

Ook de website van het Pollennieuws is een goede bron om raad te plegen. Hier vind je naast een pollenkalender ook het pollennieuws. Door de hooikoortsradar en het pollennieuw te raadplegen, krijg je een beter inzicht in de pollenconcentratie en kun je bepalen of er vandaag mogelijk sprake is van hooikoorts.

Belangrijk om te weten is dat hooikoorts seizoensgebonden is en vaak samenhangt met de bloeiperiode van specifieke planten en bomen. Over het algemeen komen hooikoortsklachten vaak voor in het voorjaar en in de zomer, wanneer er veel pollen in de lucht zweven. Maar ook in het najaar kun je last van hooikoorts hebben.

Spoel je neus tegen hooikoorts

Als je vermoedt dat je last hebt van hooikoortsklachten, raden we aan om je neus te spoelen met een neusspoeler. Met een natuurlijke zoutoplossing spoel je de pollen direct uit je neus en breng je het slijmvlies weer tot rust. Begin vandaag nog met neusspoelen met de Rhino Horn zodat je vrijer kunt ademen tijdens het hooikoortsseizoen. 

Is er vandaag hooikoorts? Kom erachter of hooikoorts vandaag heerst - Rhino Horn neusspoeler