Neusdouche kinderen

Hoe werkt een neusspoeling bij kinderen?

Helaas is verkoudheid de meest voorkomende ziekte bij kinderen. Gemiddeld zijn kinderen drie tot zes keer per jaar verkouden. Verkoudheidsvirussen verspreiden zich vaak snel op plekken waar veel kinderen samenkomen, zoals op school of op de crèche. Tegen de verspreiding is weinig te doen. Je kunt gelukkig wel de klachten verlichten zodat je kinderen minder last van hun neus hebben. Maar hoe werkt een neusspoeling bij kinderen?

Neusspoelen bij kinderen

Met de volgende stappen spoel je eenvoudig de neus van je kind:

  1. Maak een zoutoplossing voor neus spoelen. Je doet dit door water en één doseerlepel puur zout zonder jodium in de Rhino Horn neusspoeler te mengen. Schudt de neusspoeler zodat het water en zout goed met elkaar mengen.
  2. Buig het hoofd van je kind naar één kant en zet het kannetje van de Rhino Horn op het bovenste neusgat. Door de druk gaat de neusspoeling vanzelf door de neus van je kind lopen. Het water komt door het andere neusgat eruit.
  3. Wissel van kant en spoel ook via het andere neusgat de neus van je kind vrij.

Kinderen kunnen de eerste keer het neusspoelen als een gek gevoel ervaren. Maar de zoutoplossing prikt niet en irriteert de huid en slijmvliezen niet. Het neusspoelen mag zo vaak als nodig is totdat je kind van de klachten af is. Een neusspoeling is de ideale oplossing voor de verstopte kinderneus.

Wist je dat de Rhino Horn Junior speciaal ontwikkeld is voor kinderen van 4 tot 12 jaar? Dankzij de unieke doseerlepel voor zout is de Rhino Horn Junior voordelig in gebruik. Door puur zout af te meten met de doseerlepel, maak je in een handomdraai een milde zoutoplossing. Dit maakt de Rhino Horn Junior hét ideale hulpmiddel voor neus spoelen bij kinderen bij een verstopte neus, bijholteontsteking en hooikoorts. 

Gerelateerde vragen

Neus spoelen voor kinderen

Hooikoorts bij kinderen: zo komen ze van klachten af

Hoe herken je hooikoorts bij kinderen? En wat is het verschil met een gewone verkoudheid? Wij vertellen hoe je van de klachten afkomt.

Neus spoelen voor kinderen

Neus spoelen voor kinderen

Spoel de kinderneus snel schoon met de Rhino Horn Junior. Ideaal bij hooikoorts, verstopte neus en bijholteontsteking.