Neus spoelen voor kinderen

Is neus spoelen geschikt voor kinderen?

Ja, neus spoelen is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Een neusdouche met de Rhino Horn Junior maakt de verstopte kinderneus vrij, spoelt allergenen zoals pollen weg en brengt het neusslijmvlies tot rust. De Rhino Horn Junior is dus een ideaal hulpmiddel bij klachten aan de bovenste luchtwegen zoals hooikoorts, een verstopte neus en bijholteontsteking.

Wanneer de Rhino Horn gebruiken?

De Rhino Horn kan worden gebruikt bij verschillende klachten. Heeft je kind last van één of meer van de volgende klachten? 

  • Een verstopte neus of loopneus
  • Niezen
  • Jeukende neus
  • Griep
  • Tranende en branderige ogen
  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid
  • Oorpijn
  • Slecht slape

Eén of meerdere van de hierboven genoemde klachten zouden kunnen betekenen dat je kind last van hooikoorts heeft. De symptomen zouden echter ook kunnen duiden op een verkoudheid. Zowel bij hooikoorts als bij een verkoudheid kan een neusdouche voor verlichting zorgen.

Neus spoelen geschikt voor kinderen: Zacht voor de kinderneus

Neusdouche kinderen

Wij raden af om neusspray aan kinderen onder de 6 jaar te geven. Het stofje xylometazoline dat in veel neusspray zit kan namelijk voor vervelende bijwerkingen zorgen.

Neus spoelen is zacht voor de neus van kinderen en prikt niet. Zij spoelen de neus met water en puur zout en voeren dit af via het andere neusgat in de gootsteen. Een neusdouche voor kinderen is daarmee een natuurlijk alternatief voor neusspray. Neus spoelen geeft geen vervelende bijwerkingen.

Kijk voor meer informatie en de video op de pagina neus spoelen voor kinderen.

Deel dit op social media:

Gerelateerde vragen

Neus spoelen voor kinderen

Hooikoorts bij kinderen: zo komen ze van de klachten af

Vaak wordt gedacht dat kinderen geen last van hooikoorts kunnen hebben. Helaas klopt dit niet. Hoewel veel mensen pas tussen hun 15e en 25e levensjaar hooikoorts ontwikkelen, komt hooikoorts ook zeker bij kinderen voor. Maar liefst 30.000 kids in Nederlands zijn allergisch voor pollen. Hoe weet je of je kind last heeft van hooikoorts of […]

Neusdouche kinderen

6 gewoontes van gezonde kinderen

Kinderen pikken gewoontes van hun ouders op, zowel de goede als de slechte gewoontes. Daarom wil je als ouder natuurlijk het beste voorbeeld aan je kleintjes geven. Maar hoe doe je dat? Welke gewoontes kun je jouw kids al op jonge leeftijd aanleren zodat ze later gezonde volwassenen worden? 1. Vaker naar buiten Toen je […]