Neus spoelen bij verkoudheid, hooikoorts en bijholteontsteking - Rhino Horn

Hoe kom ik snel van verkoudheid af? 

Het verkoudheidsvirus gaat verschillende keren per jaar rond en iedereen heeft er wel eens last van. Zowel in de winter als in de zomer kun je verkouden zijn. Als je zo snel mogelijk van je verkoudheid af wilt komen helpt het om je neus te spoelen met een zoutoplossing van water en zout. Dit is de beste en meest effectieve natuurlijke manier om weer vrij te kunnen ademen.

Hoe neusspoelen helpt

Je wordt verkouden doordat je virusdeeltjes inademt. Door het verkoudheidsvirus zijn je neusslijmvliezen opgezwollen en wordt er meer slijm geproduceerd. De neusgaten raken vernauwd doordat er minder ruimte is en meer vloeistof. Hierdoor adem je slechter.

Water en zout zijn in dit geval een natuurlijke oplossing. Door de neusspoeling wordt het vastzittend slijm losgeweekt en uit je neus gespoeld. Daarbij zorgt de zoutoplossing ervoor dat de zwelling afneemt en de slijmvliezen tor rust komen. Je helpt hiermee je lichaam op een natuurlijke manier te herstellen.

Meer tips bij verkoudheid

Wat kun je daarnaast doen om zo snel mogelijk van de verkoudheid af te komen?

  • Neem rust: Geef je lichaam de kans om te herstellen. Slapen helpt het lichaam bij de genezing.
  • Drink water: Je lichaam hydrateren is enorm belangrijk in het herstelproces. Laat koffie, zwarte thee en alcohol staan en drink voornamelijk water.
  • Eet gezond: Hoe gezonder je lichaam is, des te sneller kom je de verkoudheid bovenop. Eet vooral licht verteerbaar eten.
  • Ventileer je huis: frisse lucht is belangrijk. Droge en warme lucht irriteert de slijmvliezen, wat de klachten erger maakt. Door je huis te ventileren belast je de slijmvliezen niet overbodig.

Wil je meer weten? Lees verder hoe van een verkoudheid afkomt door neusspoelen. Of lees meer over wat de beste neusdouche voor jou is.

Gerelateerde vragen

Ben ik verkouden of heb ik hooikoorts?

Heb je last van een lopende of verstopte neus? Hoe weet je of je last van hooikoorts of een verkoudheid hebt? Wij vertellen je hoe je het verschil kunt herkennen aan de hand van je klachten.

Neus spoelen Rhino Horn

Kan ik verkouden zijn in de zomer?  

Het is zomer en je hebt last van een verstopte neus en je moet niezen en hoesten. Dit lijkt op een verkoudheid. Maar kun je eigenlijk verkouden worden in de zomer?