Helpt neusspoelen bij hooikoorts?

Is neusspoelen een alternatief voor neusspray?

Neusspoelen is een natuurlijk alternatief voor neusspray. Maar terwijl neusspray meer nadelen dan voordelen kent, heeft neusspoelen alleen maar positieve effecten op je gezondheid. Daarbij werkt neusspoelen even effectief bij het openen van je neus. Maar waarom is neusspoelen een beter alternatief voor neusspray?

De nadelen van neusspray

Iedereen kent neusspray als oplossing voor een verstopte neus. Eén spuitje in je neus en je kunt direct weer opgelucht ademhalen. Maar aan neussprays kleven nadelen. In de meeste neussprays zit xylometzoline, een stofje dat zorgt dat je bloedvaten vernauwen zodat je weer vrij kunt ademen. Maar het probleem is dat dit effect alleen maar tijdelijk is. De neusspray werkt binnen korte tijd weer uit en je neus raakt weer verstopt. En vaak is de verstopping nog erger dan ervoor.

Nog vervelender is dat xylometzoline de oorzaak van de verstopping kan worden. Je moet dan meer neusspray gebruiken om het probleem op te lossen, wat zorgt dat je neus ook weer sneller verstopt raakt. Je komt in een vicieuze cirkel terecht en raakt verslaaft aan neusspray. Een nare chronische neusontsteking kan het gevolg zijn.

De voordelen van neusspoelen

Gelukkig bestaat er een alternatief voor neusspray dat niet verslavend is. Door je neus te spoelen met een zoutoplossing bereik je hetzelfde effect: je opent je neus zodat je weer vrij kunt ademen. Daarbij brengt de zoutoplossing je slijmvlies tot rust. Anders dan bij neusspray wordt bij neusspoelen het slijm afgevoerd via je neusgat. Zo kom je van het vastzittende slijm af.

Neusspoelen is niet verslavend. Neusspoelen is zelfs gezond. Je spoelt je neus slechts met water en puur zout. De zoutoplossing heeft een reinigende werking en stimuleert het slijmvlies op een natuurlijke manier. Lees verder hoe je in 4 stappen je neus spoelt met de Rhino Horn.

Gerelateerde vragen

Slapen met een verstopte neus

Hoe vaak mag ik mijn neus spoelen?

Een neusdouche met de Rhino Horn werkt effectief bij een verstopte neus, bijholteontsteking, hooikoorts en na een neusoperatie. Door simpelweg te spoelen met een zoutoplossing, maak je je neus vrij en reinig je het neusslijmvlies en de neusbijholten. Maar hoe vaak mag je je neus eigenlijk spoelen?

Neus spoelen bij yoga

Hoe maak ik een zoutoplossing voor neus spoelen?

Het maken van een isotone zoutoplossing klinkt ingewikkeld, maar is eenvoudiger dan je denkt. Je hebt alleen kraanwater en het juiste zout nodig. Lees hoe je in een handomdraai een zoutoplossing maakt waarmee je je neus kunt spoelen.