Neus spoelen Rhino Horn

Kan ik verkouden zijn in de zomer?  

Verkouden in de zomer? Kan dat? We zullen maar meteen met de deur in huis vallen: ja, je kunt verkouden worden in de zomer. Verkoudheid en griep worden vaak met de herfst en winter geassocieerd. Maar in de zomer kun je net zo goed last krijgen van een verstopte neus en griepklachten. Verkoudheid is namelijk een virus. Door het virus raken je slijmvliezen ontstoken en zwellen je neus- en keelholtes op. Je neus raakt verstopt en je gaat hoesten en niezen.

Virussen gaan ook in de zomer rond. Maar je zult merken dat je toch in de winter vaker last van verkoudheid hebt. Hoe komt dat? Dit komt doordat we in de winter allemaal vaker binnen zitten. Dit zorgt ervoor dat virussen zich sneller verspreiden. Wanneer iemand die besmet is hoest of niest komen de virusdruppels in de lucht terecht. Andere mensen ademen deze druppels vervolgens in en raken ook besmet. Zo verspreidt het virus zich snel.

Wat kun je doen tegen verkoudheid in de zomer? Het is belangrijk om gezond te leven als je last van klachten hebt. Op die manier kan je lichaam zo goed mogelijk herstellen. Zorg dat je voldoende slaapt, genoeg water drinkt en gezond eet. Daarnaast helpt het om je neus te spoelen met een natuurlijke oplossing van water en zout. Door een neusdouche te nemen spoel je het vastzittende slijm je neus uit en breng je het slijmvlies tot rust. De Rhino Horn kan hierbij helpen. Dit is een medisch hulpmiddel om je neus te spoelen. Lees hoe je de Rhino Horn gebruikt als neusdouche.

Heb je last van verkoudheid of is het toch hooikoorts? Lees meer over de verschillen tussen een verkoudheid en hooikoorts om te weten waar jouw klachten vandaan komen.

Gerelateerde vragen

Ben ik verkouden of heb ik hooikoorts?

Heb je last van een lopende of verstopte neus? Hoe weet je of je last van hooikoorts of een verkoudheid hebt? Wij vertellen je hoe je het verschil kunt herkennen aan de hand van je klachten.

Neus spoelen bij verstopte neus - Rhino Horn

Hoe word je verkouden?

Je wordt, anders dan vaak wordt beweerd, niet verkouden door de airconditioning of doordat je tijdens een regenbui kou hebt gevat. Maar hoe word je dan verkouden? En hoe kom je van je klachten af?