Neus spoelen voor iedereen

Lees hieronder de voordelen voor je gezondheid

  • Goedgekeurd medisch hulpmiddel
  • Natuurlijk & effectief
  • BPA-vrij

Zorg voor je neus en gezondheid

Heb je last van een verstopte neus en verkoudheid? Ben je op zoek naar verlichting bij hooikoorts? Zorgt een bijholteontsteking ervoor dat je slecht ademt? De Rhino Horn is voor iedereen die vrij wil kunnen ademen.

Een vrije neus kan 26.000 keer per dag ademen. Deze ingeademde lucht bevat stofdeeltjes, bacteriën en virussen. Jouw neus heeft een belangrijke filterfunctie en het is daarom van belang om deze schoon en vrij te houden.

Met de Rhino Horn houd je jouw neus open en vrij. De neusdouche spoelt verstoppingen, allergenen en pollen weg. Met de natuurlijke zoutoplossing bereik je ook de bijholten en breng je het neusslijmvlies tot rust. Je kunt direct weer vrij en opgelucht ademen.

Wanneer helpt neus spoelen?

Neus spoelen met een zoutoplossing geeft verlichting bij verkoudheid, bijholteontsteking en hooikoorts. Tevens is neus spoelen onderdeel van de Nederlandse KNO behandelrichtlijnen na een neusoperatie om de neusholten schoon en vrij te houden.

Een neusdouche biedt ook voordelen voor kinderen.  Kijk voor meer informatie op de pagina Neus spoelen voor kinderen.  De 4 voordelen voor je gezondheid lees je hieronder.

Neus spoelen bij hooikoorts

1. Hooikoorts en allergie

De lente is de mooiste tijd van het jaar. Maar helaas is deze periode voor mensen die allergisch zijn voor pollen niet altijd prettig.
Maar liefst één op de drie mensen leidt in tijdens de lentemaanden aan hooikoorts of bijholteontsteking. Dit heeft allergische reacties met symptomen zoals niesbuien, een verstopte neus en geïrriteerde ogen tot gevolg en zorgt voor vermoeidheid en verminderde concentratie.

 

Gelukkig zijn er diverse natuurlijke remedies tegen de symptomen van hooikoorts zoals de neusdouche. De neus spoelen met een zoutoplossing helpt om je neus vrij te spoelen van pollen en het zoute water brengt het slijmvlies tot rust. Zo kun je vrij ademen in de lente.

Lees verder
Neus spoelen bij verstopte neus - Rhino Horn

2. Tegen een verstopte neus

In de winter en herfst maanden is het vaak raak: je raakt besmet met het verkoudheidsvirus en wordt verkouden. Het slijmvlies in de neus, bijholten en keel raakt ontstoken. Hierdoor ga je hoesten en niezen en krijg je last van oorpijn en keelpijn. Het is erg vervelend als dit keer op keer terugkomt.

 

Helaas kunt kun je verkoudheid niet voorkomen. Maar je kunt gelukkig wel de symptomen effectief bestrijden door je verstopte neus weer vrij te maken en het slijmvlies tot rust te brengen. Door je neus te spoelen met de neusdouche van Rhino Horn kan je snel weer vrij en opgelucht ademhalen.

Lees verder
Neus spoelen bij bijholteontsteking - Rhino Horn

3. Tegen bijholteontsteking en sinusitis

Een neusbijholteontsteking lijkt in het begin veelal op een normale verkoudheid. Je neus raakt verstopt, wat gepaard gaat met hoesten en keelpijn. Maar wanneer door zwelling van het neusslijmvlies ook de neusbijholten verstopt raken leidt dit tot hoofdpijn boven en onder de ogen. Een zeer vervelend gevoel!

 

De oplossing is dichterbij dan veel mensen denken. Neusbijholteontsteking en chronische neusbijholteontsteking kunnen worden bestreden door het spoelen van de neusholten met een fysiologische zoutoplossing. Dit is een zoutoplossing met dezelfde zoutwaarde als van nature in je lichaam aanwezig is. Dit ondersteunt de natuurlijk reinigende werking en laat de zwelling afnemen. Daarom wordt neus spoelen met de Rhino Horn veelvuldig door KNO artsen voorgeschreven.

Lees verder
Neusdouche Rhino Horn

4. Na een neusoperatie

Ben je recent geopereerd aan je neusbijholten of word je binnenkort geopereerd? Na de operatie zijn de normale schoonmaak mechanismen van de neus tijdelijk verstoord en houden de slijmvliezen het slijm langer vast. In dit slijm kunnen bacteriën makkelijker overleven en eventueel infecties veroorzaken.
De arts zal, volgens de behandelrichtlijnen van Nederlandse KNO artsen, aanraden om je neus te spoelen met een neusdouche zoals de Rhino Horn.

 

De Rhino Horn is een vertrouwd medisch hulpmiddel na een neusoperatie. Wereldwijd treft u dan ook bij KNO poliklinieken een Rhino Horn aan en elke ziekenhuisapotheek heeft ons product op voorraad.

Lees verder