Last van hooikoorts?

Spoel de pollen eenvoudig weg uit je neus

Bekijk de video
  • Goedgekeurd medisch hulpmiddel
  • Natuurlijk & effectief
  • BPA-vrij
Rhino Horn - neus spoelen

Last van hooikoorts? Spoel de pollen eenvoudig weg.

De lente is de mooiste tijd van het jaar. Maar helaas is deze periode voor mensen die allergisch zijn voor pollen niet altijd prettig. Maar liefst één op de drie mensen in Nederland leidt tijdens de lentemaanden aan hooikoorts. Dit heeft allergische reacties tot gevolg met symptomen zoals niesbuien, een verstopte neus en geïrriteerde ogen. Ook zorgt dit voor vermoeidheid en verminderde concentratie.

Wat kun je doen tegen hooikoorts?

Hooikoorts, of allergische rhinitis, wordt veroorzaakt door pollen (stuifmeel) van bomen, grassen en planten die vrij komen in de lucht en invloed hebben op het afweersysteem. Histamine zorgt vervolgens voor een allergische reactie. Mensen die zeer gevoelig zijn voor pollen kunnen ook koorts krijgen en ziek worden. Hooikoortsklachten leiden bij een groot aantal mensen zelfs tot een bijholteontsteking.

Hooikoorts lijkt op verkoudheid. Maar de klachten van een verkoudheid zijn doorgaans binnen een paar dagen over. Hooikoorts kan wel weken tot maanden aanhouden, totdat de bloeiperiode over is.

Gelukkig zijn er natuurlijke hulpmiddelen om de vervelende symptomen van hooikoorts te bestrijden zoals een neusdouche met de Rhino Horn met een natuurlijke zoutoplossing. De neus spoelen bij hooikoorts helpt om de pollen uit je neus af te voeren en het zoute water brengt het slijmvlies tot rust. Zo kun je de hele lente vrij ademen.

Neus spoelen is ook geschikt voor kinderen, lees hier meer over een neusdouche voor kinderen.

Testimonials

Spoelen met fysiologisch zout helpt inderdaad. We denken dat dit komt omdat je de allergenen en stoffen die je aanmaakt tegen de allergenen uit de neusgaten spoelt.

Uit de meeste onderzoeken blijkt dat een neusspoeling veel ellende afvoert zoals virusdeeltjes, bacteriën, stof en pollen.

Ik raad mensen aan om één keer in je leven een neusdouche aan te schaffen. Door te spoelen reinig je je neus en je geeft stofdeeltjes ook niet de kans om te blijven hangen. Mensen met allergieën kunnen het ook preventief gebruiken.

Neusdouche Rhino Horn

Een neusdouche bij hooikoorts? Hoe werkt dat?

Een neusdouche met de Rhino Horn is eenvoudig. Met de handige doseerlepel, een potje keukenzout zonder jodium en lauw kraanwater maak je in een handomdraai een isotone zoutoplossing. Zet vervolgens het kannetje op je neus en buig je hoofd. De spoeling met zout water komt nu vanzelf op gang. Overtollig slijm, verstoppingen en pollen spoel je eenvoudig weg.

 

De neus spoelen bij hooikoorts zorgt ervoor dat je met een schone neus en bijholtes weer vrij kunt ademen en dat de klachten afnemen. Dit maakt de Rhino Horn een ideaal hulpmiddel bij hooikoorts.

Bekijk de video

Video neus spoelen bij hooikoorts

Neus spoelen bij hooikoorts met de Rhino Horn is eenvoudig en effectief. Bekijk onderstaande video en de 4 stappen op onze pagina Hoe werkt het.

Wanneer helpt neus spoelen met de Rhino Horn nog meer?

Neus spoelen met een zoutoplossing geeft ook verlichting bij verkoudheid en bijholteontsteking. Tevens is neus spoelen onderdeel van de Nederlandse KNO behandelrichtlijnen na een neusoperatie om de neusholten schoon en vrij te houden.

Verstopte neus

Met de neusdouche spoel je vastzittend slijm gemakkelijk weg uit je neus. Het zoute water herstelt de vochtigheidsgraad en vermindert de ontsteking van het neusslijmvlies. Resultaat: je kan weer vrij ademen.

Lees verder

Bijholteontsteking

Bij een bijholteontsteking zorgt een neusdouche voor verlichting. Met een natuurlijke zoutoplossing spoel je de neus en bijholtes schoon en neemt de zwelling van het slijmvlies af.

Lees verder