Verkouden en een verstopte neus?

Spoel je neus eenvoudig vrij

Bekijk de video
 • Goedgekeurd medisch hulpmiddel
 • Natuurlijk & effectief
 • BPA-vrij

Neus spoelen bij neusverkoudheid en tegen een verstopte neus

In de winter- en herfstmaanden is het vaak raak: je raakt besmet met het verkoudheidsvirus en wordt verkouden. Het slijmvlies in de neus, bijholten en keel raakt ontstoken. Hierdoor ga je hoesten en niezen en krijg je veelal last van keelpijn en oorpijn.

 

Helaas kun je verkoudheid niet voorkomen. Maar gelukkig kun je de vervelende symptomen effectief bestrijden door je neus te spoelen. Zo maak je de verstopte neus weer vrij en breng je het neusslijmvlies tot rust.

Een neusdouche tegen een verstopte neus

Verkoudheid is een ontsteking van het slijmvlies in de neus, bijholten en keel. Verkoudheid en een verstopte neus worden door veel mensen als zeer vervelend ervaren. Je voelt druk op je hoofd, kunt niet vrij meer ademen en kan slecht in slaap komen.

Een neusdouche met de Rhino Horn biedt een natuurlijke oplossing. Door de neus te spoelen wordt vastzittend slijm losgeweekt. In tegenstelling tot andere oplossingen, waaronder neusspray, blijft het slijm niet in de neus achter, maar voer je het af via de neusgaten. Een prettig en schoon idee.

Voordelen van een neusdouche met de Rhino Horn:

 • Natuurlijk en effectief
 • Zonder toevoegingen
 • Niet verslavend
 • Zoutoplossing voordelig zelf te maken

Dit maakt een neusdouche met de Rhino Horn een zeer effectief hulpmiddel tegen de vervelende symptomen van verkoudheid, waaronder een verstopte neus.

Natuurlijk alternatief voor neusspray

Hoe werkt de neusdouche met de Rhino Horn?

Een neusdouche met de Rhino Horn is gemakkelijk.

 

Met de handige doseerlepel, een potje keukenzout zonder jodium en lauw kraanwater maak je eenvoudig zelf een zoutoplossing. Vermeng het zout met het water in het neuskannetje en schudt enkele malen. De isotone zoutoplossing voor de neusdouche is nu klaar voor gebruik. Zet het kannetje aan je neus en buig je hoofd. De neusspoeling komt nu vanzelf op gang. Je neus wordt gereinigd en vastzittend slijm wordt afgevoerd. Met de neusdouche reinig je het neusslijmvlies en bereik je ook de neusbijholten. Resultaat: je neus is schoon en je kan weer vrij ademen.

 

Bij een neusverkoudheid of bijholteontsteking kun je de Rhino Horn meerdere malen per dag gebruiken. Als je de Rhino Horn voor de dagelijkse neushygi├źne gebruikt, is eenmaal per dag spoelen voldoende.

Bekijk de video

Video neus spoelen tegen een verstopte neus

Neus spoelen tegen een verstopte neus is eenvoudig en effectief. Bekijk de video en de 4 stappen op onze pagina Hoe werkt het.

Waarom de Rhino Horn?

Wereldwijd geven KNO artsen de voorkeur aan de Rhino Horn voor een neusdouche door de makkelijke en effectieve werking. Voor een effectieve neusdouche is immers het buigen van het hoofd voldoende en dit wordt door gebruikers wereldwijd als comfortabel ervaren. Bovenal is de Rhino Horn een slimme keuze gezien de handige doseerlepel voor zout. Hiermee kan je zelf voordelig een isotone zoutoplossing maken met keukenzout zonder jodium.

Lees meer over zout voor de neusspoeling en het maken van een fysiologische zoutoplossing.

Voordelen van de Rhino Horn:

 • Natuurlijk & effectief
 • Makkelijk te gebruiken
 • Eenvoudig te reinigen
 • Inclusief doseerlepel voor zout

Wanneer helpt neus spoelen met de Rhino Horn nog meer?

Neus spoelen met een zoutoplossing geeft ook verlichting bij hooikoorts en bijholteontsteking. Tevens is neus spoelen onderdeel van de Nederlandse KNO behandelrichtlijnen na een neusoperatie om de neusholten schoon en vrij te houden.

Hooikoorts

Neus spoelen is een effectieve manier om de vervelende symptomen van hooikoorts te verlichten. Je spoelt je neus schoon, brengt je neusslijmvlies tot rust en hebt minder last van klachten.

Lees meer

Bijholteontsteking

Bij een bijholteontsteking zorgt een neusdouche voor verlichting. Met een natuurlijke zoutoplossing spoel je de neus en bijholtes schoon en neemt de zwelling van het slijmvlies af.

Lees verder