Verkouden en een verstopte neus?

Spoel je neus eenvoudig vrij

Bekijk de video
 • Goedgekeurd medisch hulpmiddel
 • Natuurlijk & effectief
 • BPA-vrij
Neus spoelen met en neusdouche

Neus spoelen tegen een verstopte neus en bij verkoudheid

In de winter- en herfstmaanden is het vaak raak: je raakt besmet met het verkoudheidsvirus en wordt verkouden. Het slijmvlies in de neus, bijholten en keel raakt ontstoken. Hierdoor ga je hoesten en niezen en krijg je veelal last van keelpijn en oorpijn.

 

Helaas kun je verkoudheid niet voorkomen. Maar gelukkig helpt neus spoelen tegen een verstopte neus en kun je zo de vervelende symptomen effectief bestrijden. Met de Rhino Horn maak je de verstopte neus weer vrij en breng je het neusslijmvlies tot rust.

 

Neus spoelen is ook geschikt voor kinderen. Lees hier meer over een neusdouche voor kinderen.

Testimonials in de media

Wat verlichting voor de holtes kan geven, is spoelen met een zoutoplossing van lauwwarm leidingwater en keukenzout.

Uit de meeste onderzoeken blijkt dat een neusspoeling veel ellende afvoert zoals virusdeeltjes, bacteriën, stof en pollen.

Ik raad mensen aan om één keer in je leven een neusdouche aan te schaffen. Door te spoelen reinig je je neus en je geeft stofdeeltjes ook niet de kans om te blijven hangen. Mensen met allergieën kunnen het ook preventief gebruiken.

De voordelen van een neusdouche

Verkoudheid is een ontsteking van het slijmvlies in de neus, bijholten en keel. Verkoudheid en een verstopte neus worden door veel mensen als zeer vervelend ervaren. Je voelt druk op je hoofd, kunt niet vrij meer ademen en kan slecht in slaap komen.

Een neusdouche met de Rhino Horn biedt een natuurlijke oplossing. Door de neus te spoelen wordt vastzittend slijm losgeweekt. In tegenstelling tot andere oplossingen, waaronder neusspray, blijft het slijm niet in de neus achter, maar voer je het af via de neusgaten. Een prettig en schoon idee.

Voordelen van een neusdouche met de Rhino Horn:

 • Natuurlijk en effectief
 • Zonder toevoegingen
 • Niet verslavend
 • Zoutoplossing voordelig zelf te maken

Dit maakt een neusdouche met de Rhino Horn een zeer effectief hulpmiddel tegen de vervelende symptomen van verkoudheid, waaronder een verstopte neus.

De Rhino Horn is verkrijgbaar bij de apotheek en bol.com. Een volledig overzicht van verkooppunten vind je op de pagina neusdouche kopen.

Natuurlijk alternatief voor neusspray

Hoe werkt de neusdouche met de Rhino Horn?

Een neusdouche met de Rhino Horn is zeer gemakkelijk. Met de handige doseerlepel, een potje keukenzout zonder jodium en lauw kraanwater maak je eenvoudig zelf een zoutoplossing.

 

Zo gebruik je de neusdouche:

 

Vermeng het zout met het water in het neuskannetje en schudt enkele malen. De isotone zoutoplossing voor de neusdouche is nu klaar voor gebruik. Zet het kannetje aan je neus en buig je hoofd. De neusspoeling komt nu vanzelf op gang. Je neus wordt gereinigd en vastzittend slijm wordt afgevoerd. Met de neusdouche reinig je het neusslijmvlies en bereik je ook de neusbijholten. Het resultaat: je neus is schoon en je kan weer vrij ademen.

 

Bij een neusverkoudheid of bijholteontsteking kun je de Rhino Horn meerdere malen per dag gebruiken. Als je de Rhino Horn voor de dagelijkse neushygiëne gebruikt is eenmaal per dag spoelen voldoende.

Bekijk de video

Video neus spoelen tegen een verstopte neus

Neus spoelen tegen een verstopte neus is eenvoudig en effectief. Bekijk de video en de 4 stappen op onze pagina Hoe werkt het.

Waarom de Rhino Horn?

Wereldwijd geven KNO artsen de voorkeur aan de Rhino Horn als neusdouche door de makkelijke en effectieve werking. Voor een effectieve neusdouche is immers het buigen van het hoofd voldoende en dit wordt door gebruikers als comfortabel ervaren. Bovenal is de Rhino Horn een slimme keuze gezien de handige doseerlepel voor zout. Hiermee kan je zelf voordelig een isotone zoutoplossing maken met simpel keukenzout zonder jodium.

 

Lees hier meer over zout voor de neusspoeling en het maken van een fysiologische zoutoplossing.

Voordelen van de Rhino Horn:

 • Natuurlijk & effectief
 • Makkelijk te gebruiken
 • Eenvoudig te reinigen
 • Inclusief doseerlepel voor zout

Wanneer helpt neus spoelen met de Rhino Horn nog meer?

Neus spoelen met een zoutoplossing geeft ook verlichting bij hooikoorts en bijholteontsteking. Tevens is neus spoelen onderdeel van de Nederlandse KNO behandelrichtlijnen na een neusoperatie om de neusholten schoon en vrij te houden.

Hooikoorts

Neus spoelen is een effectieve manier om de vervelende symptomen van hooikoorts te verlichten. Je spoelt je neus schoon, brengt je neusslijmvlies tot rust en hebt minder last van klachten.

Lees meer

Bijholteontsteking

Bij een bijholteontsteking zorgt een neusdouche voor verlichting. Met een natuurlijke zoutoplossing spoel je de neus en bijholtes schoon en neemt de zwelling van het slijmvlies af.

Lees verder