Neus spoelen Rhino Horn

Voordelen van neus spoelen

Een gezonde neus binnen handbereik

Voordelen
  • Effectief
  • Voordelig in gebruik
  • Ook voor kinderen
Neus spoelen met Rhino Horn - voor een vrije neus

Zorg voor je neus en gezondheid

Heb je last van een verstopte neus en verkoudheid? Ben je op zoek naar verlichting bij hooikoorts? Zorgt een bijholteontsteking ervoor dat je slecht ademt? De Rhino Horn is voor iedereen die vrij wil kunnen ademen.

 

Een vrije neus kan 26.000 keer per dag ademen. Deze ingeademde lucht bevat o.a. stofdeeltjes en bacteriën. Jouw neus heeft een belangrijke filterfunctie en het is daarom belangrijk deze schoon en vrij te houden.

 

Een neusdouche met de Rhino Horn spoelt verstoppingen, allergenen en pollen weg. Met de natuurlijke zoutoplossing bereik je ook de bijholten en breng je het neusslijmvlies tot rust. Je kunt direct weer vrij en opgelucht ademen.

Nu kopen

Wanneer helpt neus spoelen?

Neus spoelen met een zoutoplossing geeft verlichting bij verkoudheid, bijholteontsteking en hooikoorts. Tevens is neus spoelen onderdeel van de Nederlandse KNO behandelrichtlijnen na een neusoperatie om de neusholten schoon en vrij te houden.

Voor kinderen is er de Rhino Horn Junior, kijk voor meer informatie op de pagina neus spoelen voor kinderen. De 4 voordelen van neus spoelen voor je gezondheid lees je hieronder.

Neus spoelen bij hooikoorts - Rhino Horn

1. Hooikoorts en allergie

De lente is de mooiste tijd van het jaar. Maar helaas is deze periode voor mensen die allergisch zijn voor pollen niet altijd prettig.
Maar liefst één op de drie mensen leidt in tijdens de lentemaanden aan hooikoorts of bijholteontsteking. Dit heeft allergische reacties met symptomen zoals niesbuien, een verstopte neus en geïrriteerde ogen tot gevolg en zorgt voor vermoeidheid en verminderde concentratie.

 

Gelukkig zijn er diverse natuurlijke remedies tegen de symptomen van hooikoorts zoals de neusdouche. De neus spoelen met een zoutoplossing helpt om je neus vrij te spoelen van pollen en het zoute water brengt het slijmvlies tot rust. Zo kun je vrij ademen in de lente.

Neus spoelen bij hooikoorts
Neus spoelen bij verstopte neus - Rhino Horn

2. Bij verkoudheid en een verstopte neus

In de winter en herfst maanden is het vaak raak: je raakt besmet met het verkoudheidsvirus en wordt verkouden. Het slijmvlies in de neus, bijholten en keel raakt ontstoken. Hierdoor ga je hoesten en niezen en krijg je last van oorpijn en keelpijn. Het is erg vervelend als dit keer op keer terugkomt.

 

Helaas kunt kun je verkoudheid niet voorkomen. Maar je kunt gelukkig wel de symptomen effectief bestrijden door je verstopte neus weer vrij te maken en het slijmvlies tot rust te brengen. Door je neus te spoelen met de neusdouche van Rhino Horn kan je snel weer vrij en opgelucht ademhalen.

Neus spoelen verstopte neus
Neus spoelen bij bijholteontsteking - Rhino Horn

3. Tegen bijholteontsteking en sinusitis

Een neusbijholteontsteking lijkt in het begin veelal op een normale verkoudheid. Je neus raakt verstopt, wat gepaard gaat met hoesten en keelpijn. Maar wanneer door zwelling van het neusslijmvlies ook de neusbijholten verstopt raken leidt dit tot hoofdpijn boven en onder de ogen. Een zeer vervelend gevoel!

 

De oplossing is dichterbij dan veel mensen denken. Neusbijholteontsteking en chronische neusbijholteontsteking kunnen worden bestreden door het spoelen van de neusholten met een fysiologische zoutoplossing. Dit is een zoutoplossing met dezelfde zoutwaarde als van nature in je lichaam aanwezig is. Dit ondersteunt de natuurlijk reinigende werking en laat de zwelling afnemen. Daarom wordt neus spoelen met de Rhino Horn veelvuldig door KNO artsen voorgeschreven.

Neus spoelen bijholteontsteking
Neusdouche Rhino Horn

4. Na een neusoperatie

Ben je recent geopereerd aan je neusbijholten of word je binnenkort geopereerd? Na de operatie zijn de normale schoonmaak mechanismen van de neus tijdelijk verstoord en houden de slijmvliezen het slijm langer vast. In dit slijm kunnen bacteriën makkelijker overleven en eventueel infecties veroorzaken.
De arts zal, volgens de behandelrichtlijnen van Nederlandse KNO artsen, aanraden om je neus te spoelen met een neusdouche zoals de Rhino Horn.

 

De Rhino Horn is een vertrouwd medisch hulpmiddel na een neusoperatie. Wereldwijd treft u dan ook bij KNO poliklinieken een Rhino Horn aan en elke ziekenhuisapotheek heeft ons product op voorraad.

Neus spoelen na neusoperatie

Gerelateerde artikelen

Ervaring Jeannette neus spoelen

De eerste keer neus spoelen, hoe gaat dat?

Neus spoelen met een zoutoplossing verlicht bij hooikoorts, verstopte neus of bijholteontsteking. Wij vroegen Jeanette naar haar ervaring.

Lees hier meer over
Interview dokter over neusspoelen

Dokter van der Borden over neusspoelen

Het spoelen van je neus met de Rhino Horn is een fluitje van een cent. Maar wanneer is het zinvol om je neus te spoelen met een zoutoplossing en hoe behaal je het meeste effect? Wij vroegen drs. Jan van der Borden, KNO-arts, om advies.

Lees hier meer over