Last van hooikoorts?

Spoel de pollen eenvoudig weg uit je neus

  • Voordelig
  • Effectief
  • Duurzaam
Neus spoelen Rhino Horn

Last van hooikoorts? Spoel de pollen weg.

De lente is de mooiste tijd van het jaar. Maar helaas is deze periode voor mensen die allergisch zijn voor pollen niet altijd prettig. Maar liefst één op de drie mensen in Nederland leidt tijdens de lentemaanden aan hooikoorts. Dit heeft allergische reacties tot gevolg met symptomen zoals niesbuien, een verstopte neus en geïrriteerde ogen. Ook zorgt dit voor vermoeidheid en verminderde concentratie.

Nu kopen

Wat kun je doen tegen hooikoorts?

Hooikoorts, of allergische rhinitis, wordt veroorzaakt door pollen (stuifmeel) van bomen, grassen en planten die vrij komen in de lucht en invloed hebben op het afweersysteem. Histamine zorgt vervolgens voor een allergische reactie. Mensen die zeer gevoelig zijn voor pollen kunnen ook koorts krijgen en ziek worden. Hooikoortsklachten leiden bij een groot aantal mensen zelfs tot een bijholteontsteking.

Hooikoorts lijkt op verkoudheid. Maar de klachten van een verkoudheid zijn doorgaans binnen een paar dagen over. Hooikoorts kan wel weken tot maanden aanhouden, totdat de bloeiperiode over is.

Gelukkig zijn er natuurlijke hulpmiddelen om de vervelende symptomen van hooikoorts te bestrijden zoals een neusdouche met de Rhino Horn. De neus spoelen bij hooikoorts helpt om de pollen uit je neus af te voeren en de zoutoplossing brengt het neusslijmvlies tot rust. Zo kun je de hele lente vrij ademen.

Neus spoelen is ook geschikt voor kinderen, lees hier meer over een neusdouche voor kinderen.

Testimonials

Het vergt even wat handigheid maar als je het gewend bent, kan je neus schoon spoelen met de Rhino Horn een zegen zijn in het hooikoortsseizoen.

Spoelen met fysiologisch zout helpt inderdaad. We denken dat dit komt omdat je de allergenen en stoffen die je aanmaakt tegen de allergenen uit de neusgaten spoelt.

Uit de meeste onderzoeken blijkt dat een neusspoeling veel ellende afvoert zoals virusdeeltjes, bacteriën, stof en pollen.

Neusdouche Rhino Horn

Een neusdouche bij hooikoorts, hoe werkt dat?

Een neusdouche met de Rhino Horn is eenvoudig. Met de handige doseerlepel, keukenzout zonder jodium en kraanwater op lichaamstemperatuur maak je in een handomdraai een isotone zoutoplossing. Zet vervolgens het kannetje op je neus en buig je hoofd. De spoeling met zout water komt nu vanzelf op gang. Overtollig slijm, verstoppingen en pollen spoel je eenvoudig weg.

 

De neus spoelen bij hooikoorts zorgt ervoor dat je met een schone neus en bijholtes weer vrij kunt ademen en dat de klachten afnemen. Dit maakt de Rhino Horn een ideaal hulpmiddel bij hooikoorts.

Bekijk de video
Neus spoelen met Rhino Horn

Voordelig en effectief medisch hulpmiddel

De Rhino Horn is een gecertificeerd medisch hulpmiddel, gemaakt van recyclebaar en BPA-vrij kunststof. Dit zorgt voor veilig gebruik en lange levensduur.

 

Dankzij de unieke doseerlepel voor zout is de Rhino Horn voordelig in gebruik! Door puur zout af te meten met de doseerlepel, maak je in een handomdraai een natuurlijke zoutoplossing. Dit maakt de Rhino Horn dé keuze voor voordelige en effectieve dagelijkse hygiëne van je neus.

Nu kopen

Video neus spoelen bij hooikoorts

Neus spoelen bij hooikoorts met de Rhino Horn is eenvoudig en effectief. Bekijk de video en de pagina Hoe Werkt Het voor neus spoelen in 4 stappen.

Wanneer helpt neus spoelen met de Rhino Horn nog meer?

Neus spoelen met een zoutoplossing geeft ook verlichting bij verkoudheid en bijholteontsteking. Tevens is neus spoelen onderdeel van de Nederlandse KNO behandelrichtlijnen na een neusoperatie om de neusholten schoon en vrij te houden.

Verstopte neus

Met de neusdouche spoel je vastzittend slijm gemakkelijk weg uit je neus. Het zoute water herstelt de vochtigheidsgraad en vermindert de ontsteking van het neusslijmvlies. Resultaat: je kan weer vrij ademen.

Neus spoelen verstopte neus

Bijholteontsteking

Bij een bijholteontsteking zorgt een neusdouche voor verlichting. Met een natuurlijke zoutoplossing spoel je de neus en bijholtes schoon en neemt de zwelling van het slijmvlies af.

Neus spoelen bijholteontsteking

Gerelateerde artikelen

Neus spoelen hooikoorts

Van welke soorten pollen kun je hooikoorts krijgen?

Hooikoorts is erg vervelend. Gelukkig heb je er niet het hele jaar door last van. Verschillende pollen hangen op verschillende momenten van het jaar in de lucht. Het scheelt als je weet voor welke pollen je allergisch bent want dan kun je makkelijker je klachten verlichten. Wij vertellen je in dit artikel voor welk soort […]

Lees verder
Neus spoelen voor kinderen

Hooikoorts bij kinderen: zo komen ze van de klachten af

Vaak wordt gedacht dat kinderen geen last van hooikoorts kunnen hebben. Helaas klopt dit niet. Hoewel veel mensen pas tussen hun 15e en 25e levensjaar hooikoorts ontwikkelen, komt hooikoorts ook zeker bij kinderen voor. Maar liefst 30.000 kids in Nederlands zijn allergisch voor pollen. Hoe weet je of je kind last heeft van hooikoorts of […]

Lees verder