Neus spoelen bij hooikoorts - Rhino Horn

Last van hooikoorts?

Verminder je klachten met de Rhino Horn

  • Helpt bij hooikoorts
  • Mild voor de neus
  • Ook voor kinderen
Neus spoelen Rhino Horn

Last van hooikoorts? Spoel de pollen weg.

De lente is de mooiste tijd van het jaar. Maar helaas is deze periode voor mensen die allergisch zijn voor pollen niet altijd prettig. Maar liefst één op de vijf mensen in Nederland leidt tijdens de lentemaanden aan hooikoorts. Dit heeft allergische reacties tot gevolg zoals niesbuien, een verstopte neus en geïrriteerde ogen. Ook zorgt dit voor vermoeidheid en verminderde concentratie.

Gelukkig zijn er natuurlijke hulpmiddelen bij hooikoorts zoals neus spoelen met een zoutoplossing. Met een neusdouche reinig je de neus van pollen en breng je het neusslijmvlies tot rust. Zo verminder je de klachten van hooikoorts en kun je de hele lente vrij ademen.

Nu kopen

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts, ook bekend als allergische rhinitis, is een veel voorkomende aandoening. Het treedt op wanneer het immuunsysteem reageert op pollen (stuifmeel) van bomen, grassen en planten die vrij komen in de lucht. Door de afgifte van histamine in het lichaam ontstaat een allergische reactie. Symptomen van hooikoorts zijn niezen, jeuk, verstopte neus en tranende ogen.

De klachten van hooikoorts kunnen ook lijken op verkoudheid. Maar de klachten van een verkoudheid zijn doorgaans binnen een paar dagen over. Hooikoorts kan wel weken tot maanden aanhouden, totdat de bloeiperiode over is! Hooikoortsklachten leiden bij een groot aantal mensen zelfs tot een bijholteontsteking.

Natuurlijke oplossing bij hooikoorts

Een effectieve methode om de neus te reinigen en hooikoortssymptomen te verlichten is het gebruik van een zoutoplossing via neusspoeling. Bij deze techniek worden de neusholtes gespoeld met een oplossing van zout water. Dit helpt bij het verminderen van verstopping en spoelt vuil en pollen direct uit de neus. Daarnaast brengt de natuurlijke oplossing het slijmvlies tot rust, wat zorgt voor verlichting van de hooikoortsklachten.

De neus is eenvoudig te spoelen met de neusdouche van Rhino Horn. Met behulp van dit handige kannetje kan de zoutoplossing gemakkelijk in de neusholtes worden gebracht, waardoor de neus gereinigd wordt. Door regelmatig gebruik van de Rhino Horn neusdouche kunnen mensen met hooikoorts genieten van een betere ademhaling en verminderde klachten tijdens het pollenseizoen.

Reviews neus spoelen

Het vergt even wat handigheid maar als je het gewend bent, kan je neus schoon spoelen met de Rhino Horn een zegen zijn in het hooikoortsseizoen.

Ik denk absoluut dat iedereen dit gewoon standaard in de kast moet hebben!

Sinds ik de Rhino Horn gebruik, kan ik makkelijker door mijn neus inademen. En doordat ik makkelijker kan ademen, heb ik ook meer energie.

Neusdouche Rhino Horn

Zo werkt neusspoelen

Een neusdouche met de Rhino Horn is eenvoudig. Met de handige doseerlepel, keukenzout zonder jodium en kraanwater op lichaamstemperatuur maak je in een handomdraai een isotone zoutoplossing. Zet vervolgens het kannetje op je neus en buig je hoofd. De spoeling met zout water komt nu vanzelf op gang. Overtollig slijm, verstoppingen en pollen spoel je eenvoudig weg.

De neusspoeling van zout en water is volledig natuurlijk. Je kunt gerust preventief en bij klachten meerdere keren per dag je neus spoelen met de Rhino Horn tijdens het hooikoortsseizoen.

Dokters over neusspoelen bij hooikoorts

Sinds 2010 is het wetenschappelijk bewijs overtuigend genoeg voor KNO-artsen om de neusdouche aan te bevelen bij verschillende problemen met de luchtwegen. Hieronder vallen onder andere verkoudheid, acute en chronische ontstekingen van neus en bijholten, allergieën voor gras, pollen, huisstofmijt en dierenvachten.

Rob van der Hulst, KNO-art bij het ziekenhuis Amstelland in Amstelveen, schreef in de Volkskrant: “Uit de meeste onderzoeken blijkt dat een neusspoeling veel ellende afvoert zoals virusdeeltjes, bacteriën, stof en pollen.” Hij noemt de neusdouche ‘een hele nuttige aanvulling’ op bestaande medicatie.

Ook Dokter Roos, jeugdarts uit Almere, is overtuigd van het neusspoelen. “Er is één grote studie waarin bijna 900 patiënten worden behandeld en die een verbetering van de kwaliteit van leven laat zien bij mensen die hun neus spoelen. Dit geldt niet voor bijvoorbeeld stomen.” Zij raadt het gebruik van de Rhino Horn neusdouche aan bij het spoelen van de neus.

Neus spoelen met Rhino Horn

Voordelig en effectief medisch hulpmiddel

De Rhino Horn is gemaakt van recyclebaar en BPA-vrij kunststof. Dit zorgt voor veilig gebruik en lange levensduur.

Het unieke voordeel van de Rhino Horn is de doseerlepel voor zout. Hiermee maak je in een handomdraai een natuurlijke zoutoplossing in de juiste verhouding. Het enige dat je verder nodig hebt is een potje keukenzout van de supermarkt. Het spoelen met de Rhino Horn kost je hierdoor slechts maar een paar cent per keer!

Dit maakt de Rhino Horn dé keuze voor voordelige en effectieve dagelijkse hygiëne van je neus.

Nu kopen

Video neus spoelen bij hooikoorts

Neus spoelen bij hooikoorts met de Rhino Horn is eenvoudig en effectief. De video hieronder laat zien hoe eenvoudig neus spoelen is. Of lees verder voor meer info over neus spoelen in 4 stappen of de veelgestelde vragen pagina over de Rhino Horn en neusspoelen.

Neusdouche kinderen

Neusspoelen voor kinderen

De klachten van hooikoorts zijn vervelend voor kinderen. Als ouder wil je jouw kind een verantwoorde en natuurlijke keuze bieden.

De Rhino Horn Junior is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De Rhino Horn Junior is kleiner van stuk en werkt hetzelfde als de Rhino Horn. Dit maakt het neusspoelen voor kinderen makkelijker en comfortabeler.

Met de neusspoeler worden pollen uit de neus gespoeld. Jouw kind mag de Rhino Horn dagelijks gebruiken bij hooikoorts.

Neus spoelen kinderen

Wanneer helpt neus spoelen met de Rhino Horn nog meer?

Neus spoelen met een zoutoplossing is niet alleen effectief bij hooikoorts, maar geeft ook verlichting bij verkoudheid en bijholteontsteking. Tevens is neus spoelen onderdeel van de Nederlandse KNO behandelrichtlijnen na een neusoperatie om de neusholten schoon en vrij te houden. Lees verder over de voordelen van neus spoelen bij verkoudheid en bijholteontsteking.

Verstopte neus

Met de neusdouche spoel je vastzittend slijm gemakkelijk weg uit je neus. Het zoute water herstelt de vochtigheidsgraad en vermindert de ontsteking van het neusslijmvlies. Resultaat: je kan weer vrij ademen.

Neus spoelen verstopte neus

Bijholteontsteking

Bij een bijholteontsteking zorgt een neusdouche voor verlichting. Met een natuurlijke zoutoplossing spoel je de neus en bijholtes schoon en neemt de zwelling van het slijmvlies af.

Neus spoelen bijholteontsteking

Gerelateerde artikelen

Neus spoelen hooikoorts

Alles over hooikoorts

Waarom heb jij last van hooikoorts? Wat zijn de symptomen en wat kun je doen om de klachten te verminderen? Lees alles over hooikoorts.

Lees verder
Neus spoelen bij verstopte neus - Rhino Horn

18 eenvoudige tips tegen hooikoorts

Heb je last van hooikoorts? Voorkomen is beter dan genezen! Lees onze 12 eenvoudige tips om hooikoorts te verminderen.

Lees verder