Neus spoelen in 4 stappen

Neus spoelen na een neusoperatie

Voor nazorg en herstel

  • Eenvoudig
  • Effectief
  • Voordelig in gebruik
Neus spoelen Rhino Horn

Optimaal herstel na een neusoperatie

Ben je recent geopereerd aan je neusbijholten of word je binnenkort geopereerd? Na een operatie is het belangrijk de neus goed te spoelen met een zoutoplossing. Dit is onderdeel van de nazorg en bevordert herstel.

Een neusdouche is onderdeel van de behandelrichtlijnen van KNO artsen. Veel KNO artsen schrijven hiervoor de Rhino Horn voor de apotheek heeft ons product op voorraad.

Nu kopen

Het belang van neusspoelen na een operatie

Na de operatie zijn de normale schoonmaakmechanismen van de neus tijdelijk verstoord en houden de slijmvliezen het slijm langer vast. In dit slijm kunnen bacteriën makkelijker overleven en eventueel infecties veroorzaken.

Spoelen met zout water na een operatie reinigt het slijmvlies en voert overtollig slijm en korsten af. Ook neemt een schone neus eventuele medicatie beter op die in de neus gesprayd of gedruppeld wordt.

De Rhino Horn als hulpmiddel

Veel KNO artsen geven de voorkeur aan neusspoelen met de Rhino Horn door de door de effectieve werking. Voor een neusspoeling is het buigen van het hoofd voldoende. Hiermee ontstaat een licht positieve druk en de zoutoplossing loopt als vanzelf het ene neusgat in en de andere weer uit. Ook bereik je zo de hoger gelegen neusbijholten. Er is geen extra druk nodig. Na het spoelen, mag je de neus voorzichtig snuiten.

Bovenal is de Rhino Horn een voordelige keuze door de doseerlepel voor zout. Hiermee maak meet je eenvoudig de juiste hoeveelheid zout af en maak je voordelig een zoutoplossing met lauwwarm kraanwater. Meer informatie over zout de neusspoeling en het maken van een fysiologische zoutoplossing vind je bij de veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Voordelen van de neusdouche met de Rhino Horn:

  • Effectieve reiniging van je neus
  • Makkelijk te gebruiken
  • Comfortabel spoelen
  • Voordelig in gebruik

Testimonials

Het is heel goed om uw neus te reinigen na een sinusitis operatie. Je neus is terug open en je kunt ook veel beter ademen door uw neus.

Het schoonhouden (spoelen) van de neus is zeer belangrijk. Dit kan gebeuren met een keukenzoutoplossing met lauw water dat heeft gekookt.

Spoelen met fysiologisch zout helpt inderdaad. We denken dat dit komt omdat je de allergenen en stoffen die je aanmaakt tegen de allergenen uit de neusgaten spoelt.

Hoe start ik met neusspoelen na een operatie?

Vanaf de eerste dag na de operatie kunt je starten de geopereerde kant(en) van de neus goed te spoelen met een keukenzoutoplossing. Doe dit regelmatig, bijvoorbeeld vier keer per dag, en naar eigen behoefte. Heb je veel korstvorming, zit je neus dicht of heb je last van bloederig slijm? Spoel dan vaker, bijvoorbeeld zes tot acht keer per dag. Bij minder klachten, volstaat minder spoelen. Volg hierin altijd het advies van je KNO-arts.

Zo gebruik je de Rhino Horn

Een neusdouche na een operatie met de Rhino Horn is eenvoudig. Met de doseerlepel, een potje keukenzout zonder jodium en lauw water maak je snel een isotone zoutoplossing. Nederlands kraanwater is voldoende schoon.

Zet vervolgens het kannetje op je neus en buig je hoofd. De spoeling met zout water komt nu vanzelf op gang. Je neus en neusslijmvlies zijn gereinigd en je kan weer vrij ademen. Na het spoelen, mag je de neus voorzichtig snuiten.

Dit maakt de Rhino Horn een ideaal hulpmiddel na een operatie. Bekijk de pagina Hoe Werkt Het voor neus spoelen in 4 stappen en de instructievideo.

Wanneer helpt neus spoelen met de Rhino Horn nog meer?

Hooikoorts

Neus spoelen is een effectieve manier om de vervelende symptomen van hooikoorts te verlichten. Je spoelt je neus schoon, brengt je neusslijmvlies tot rust en hebt minder last van klachten.

Neus spoelen bij hooikoorts

Verstopte neus

Met de neusdouche spoel je vastzittend slijm gemakkelijk weg uit je neus. Het zoute water herstelt de vochtigheidsgraad en vermindert de ontsteking van het neusslijmvlies. Resultaat: je kan weer vrij ademen.

Neus spoelen verstopte neus

Bijholteontsteking

Bij een bijholteontsteking zorgt een neusdouche voor verlichting. Met een natuurlijke zoutoplossing spoel je de neus en bijholtes schoon en neemt de zwelling van het slijmvlies af.

Neus spoelen bijholteontsteking

Gerelateerde artikelen

Interview dokter over neusspoelen

Dokter van der Borden over neusspoelen

Het spoelen van je neus met de Rhino Horn is eenvoudig. Maar wanneer is het zinvol om je neus te spoelen met een zoutoplossing en hoe behaal je het meeste effect? Wij vroegen KNO-arts drs. Jan van der Borden om advies.

Lees hier meer over

Hoe snot je lichaam beschermt

Het is winter en dat betekent dat je last kunt hebben van vastzittend of juist vloeibaar snot. Misschien vind je snot vies en gaat er een rilling over je rug lopen als je eraan denkt. Veel mensen ervaren snot als iets vervelends. Maar snot is nog zo slecht niet. Sterker nog, snot beschermt jouw lichaam […]

Lees hier meer over