Neus spoelen in 4 stappen

Neus spoelen na een neusoperatie

Houd je neus schoon en open

Hoe werkt het?
  • Voordelig
  • Effectief
  • Duurzaam
Neus spoelen Rhino Horn

Neus spoelen na een neusoperatie

Ben je recent geopereerd aan je neusbijholten of word je binnenkort geopereerd? De kans is groot dat je op advies van de KNO arts moet neus spoelen.

 

Een neusdouche met een zoutoplossing is onderdeel van de behandelrichtlijnen van Nederlandse KNO artsen. En de Rhino Horn is een vertrouwd hulpmiddel. Bij KNO poliklinieken wereldwijd tref je de Rhino Horn aan en bijna elke ziekenhuisapotheek heeft daarom ons product op voorraad.

Nu kopen

Waarom een neusdouche met de Rhino Horn?

Na de operatie zijn de normale schoonmaak mechanismen van de neus tijdelijk verstoord en houden de slijmvliezen het slijm langer vast. In dit slijm kunnen bacteriën makkelijker overleven en eventueel infecties veroorzaken.

 

Door het spoelen met zout water wordt het slijmvlies gereinigd en kun je vrijer ademen. Ook neemt een schone neus eventuele voorgeschreven medicatie beter op.

 

Veel KNO artsen geven de voorkeur aan de Rhino Horn voor de neusdouche door de effectieve werking. Voor een effectieve neusspoeling is immers het buigen van het hoofd voldoende, wat door gebruikers als comfortabel wordt ervaren.

 

Bovenal is de Rhino Horn een slimme keuze door de doseerlepel voor zout, waarmee je zelf voordelig de zoutoplossing kunt maken met keukenzout zonder jodium. Meer informatie over zout de neusspoeling en het maken van een fysiologische zoutoplossing vind je bij de veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Voordelen van de neusdouche met de Rhino Horn:

  • Effectieve reiniging van je neus
  • Makkelijk te gebruiken
  • Eenvoudig te reinigen
  • Inclusief doseerlepel voor zout

Hoe spoel ik mijn neus na een neusoperatie?

Een neusdouche met de Rhino Horn is eenvoudig. Met de handige doseerlepel, een potje keukenzout zonder jodium en lauw kraanwater maak je in een handomdraai een isotone zoutoplossing. Zet vervolgens het kannetje op je neus en buig je hoofd. De spoeling met zout water komt nu vanzelf op gang. Je neus en neusslijmvlies zijn gereinigd en je kan weer vrij ademen.

Dit maakt de Rhino Horn een ideaal hulpmiddel na een neusoperatie. Bekijk de pagina Hoe Werkt Het voor neus spoelen in 4 stappen.

Wanneer helpt neus spoelen met de Rhino Horn nog meer?

Hooikoorts

Neus spoelen is een effectieve manier om de vervelende symptomen van hooikoorts te verlichten. Je spoelt je neus schoon, brengt je neusslijmvlies tot rust en hebt minder last van klachten.

Neus spoelen bij hooikoorts

Verstopte neus

Met de neusdouche spoel je vastzittend slijm gemakkelijk weg uit je neus. Het zoute water herstelt de vochtigheidsgraad en vermindert de ontsteking van het neusslijmvlies. Resultaat: je kan weer vrij ademen.

Neus spoelen verstopte neus

Bijholteontsteking

Bij een bijholteontsteking zorgt een neusdouche voor verlichting. Met een natuurlijke zoutoplossing spoel je de neus en bijholtes schoon en neemt de zwelling van het slijmvlies af.

Neus spoelen bijholteontsteking

Gerelateerde artikelen

Interview dokter over neusspoelen

Dokter van der Borden over neusspoelen

Het spoelen van je neus met de Rhino Horn is eenvoudig. Maar wanneer is het zinvol om je neus te spoelen met een zoutoplossing en hoe behaal je het meeste effect? Wij vroegen KNO-arts drs. Jan van der Borden om advies.

Lees hier meer over

Hoe snot je lichaam beschermt

Het is winter en dat betekent dat je last kunt hebben van vastzittend of juist vloeibaar snot. Misschien vind je snot vies en gaat er een rilling over je rug lopen als je eraan denkt. Veel mensen ervaren snot als iets vervelends. Maar snot is nog zo slecht niet. Sterker nog, snot beschermt jouw lichaam […]

Lees hier meer over