Neus spoelen bij verkoudheid, hooikoorts en bijholteontsteking - Rhino Horn

Last van bijholteontsteking?

Spoel je neus en bijholten eenvoudig vrij

  • Natuurlijk
  • Effectief
  • Voordelig in gebruik
Neus spoelen Rhino Horn

Neus spoelen tegen bijholteontsteking en sinusitis

Een neusbijholteontsteking lijkt in het begin veelal op een normale verkoudheid. Door een opgezet slijmvlies raakt je neus verstopt, wat gepaard gaat met hoesten en keelpijn. Maar wanneer door zwelling van het neusslijmvlies ook de neusbijholten verstopt raken, leidt dit tot hoofdpijn boven en onder de ogen.

Bij acute of chronische bijholteontsteking zorgt een neusdouche voor verlichting. Met een natuurlijke zoutoplossing spoel je de neus en bijholtes schoon en neemt de zwelling van het slijmvlies af.

Nu kopen

Wat is bijholteontsteking?

Bijholteontsteking, ook bekend als sinusitis, is een veelvoorkomende aandoening waarbij de sinussen, de met lucht gevulde holtes rondom de neus, ontstoken raken. Dit kan optreden als reactie op virale infecties, allergieën of bacteriële infecties. Het slijmvlies zwelt op, waardoor vocht niet meer door de bijholtes kan worden afgevoerd. Dit zorgt voor een verstopte neus, vermoeidheid, hoofdpijn en pijn in de bovenkaak, kiezen en rondom de ogen.

Een acute bijholteontsteking is meestal het gevolg van een virusinfectie of bacteriële infectie. Als de ontsteking aan de neusbijholten langer dan zes weken aanhoudt, spreekt men van een chronische bijholteontsteking en in dit geval word je veelal door de huisarts doorverwezen naar de kno-arts.

Neusspoelen als natuurlijke oplossing

Neusspoelen met een fysiologische zoutoplossing is een effectieve natuurlijke oplossing bij acute of chronische bijholteontsteking. Door de neus en bijholtes te spoelen met een zoutoplossing met dezelfde zoutwaarde als je lichaam, wordt het overtollige slijm verwijderd en wordt de zwelling van het slijmvlies verminderd. Dit verlicht symptomen zoals een verstopte neus, ernstige hoofdpijn en een drukkend gevoel rond de neus en ogen.

Neusspoelen is een veilige en eenvoudige methode die helpt bij het herstellen van de natuurlijke balans in de neus en bijholtes, zonder het gebruik van medicatie of bijwerkingen. Zout water ondersteunt de natuurlijk reinigende werking van het neusslijmvlies en laat de zwelling afnemen.

Testimonials

Wanneer je last hebt van méér dan een gewone verkoudheid, dus een bacteriële ontsteking van het neusslijmvlies, is het wel echt zinvol om je neus te spoelen.

Ik zou het zeker aanraden om je sinusholten vrij te houden. Bij sinusitis helpt het ook om alles los te maken en te reinigen zodat je beter kan ademen en sneller geneest.

Sprayen met een zoutoplossing helpt nauwelijks. Je neus spoelen, met veel van zo’n zoutoplossing, helpt wel.

Neusdouche Rhino Horn

Neus spoelen, hoe werkt dat?

Het spoelen van je neus met een zoutoplossing met de Rhino Horn is eenvoudig. Je maakt in een handomdraai zelf een fysiologische zoutoplossing met lauwwarm water door middel van de bijgeleverde doseerlepel. Vervolgens kantel je je hoofd boven de gootsteen en plaats je de tuit van de neusdouche in één neusgat. Terwijl je rustig door je mond ademt, giet je voorzichtig het zoute water in het neusgat. Het water stroomt door de neusgangen en spoelt opgehoopt slijm en irritaties weg uit de bijholtes. Herhaal deze stappen vervolgens aan de andere kant van je neus.

Na het spoelen kun je je neus voorzichtig snuiten om eventueel achtergebleven water te verwijderen. Het resultaat is vaak direct merkbaar: je neus voelt vrijer en je kunt gemakkelijker ademen, terwijl de symptomen van bijholteontsteking worden verlicht!

Video neus spoelen bij een bijholteontsteking

Neus spoelen bij een bijholteontsteking is eenvoudig en effectief. Bekijk de video en de pagina Hoe Werkt Het voor neus spoelen in 4 stappen.

Neus spoelen Rhino Horn

Rhino Horn: Voordelig en effectief medisch hulpmiddel

De Rhino Horn is een gecertificeerd medisch hulpmiddel dat speciaal is ontworpen voor neusspoelen. Het is gemaakt van recyclebaar en BPA-vrij kunststof, waardoor veilig gebruik en een lange levensduur worden gegarandeerd.

Met de handige doseerlepel voor zout, die wordt meegeleverd, is de Rhino Horn niet alleen gemakkelijk te gebruiken, maar ook voordelig. Je kunt het puur zout kopen bij de supermarkt, en dit eenvoudig afmeten met de doseerlepel. Je weet zeker dat je de juiste hoeveelheid gebruikt voor het maken van het nasale spoelzout. Dit maakt de Rhino Horn dé keuze voor voordelige en effectieve dagelijkse hygiëne van je neus.

Nu kopen

Wanneer helpt neus spoelen met de Rhino Horn nog meer?

Neus spoelen met een zoutoplossing geeft ook verlichting bij hooikoorts en een verstopte neus. Tevens is neus spoelen onderdeel van de Nederlandse kno-behandelrichtlijnen na een neusoperatie om de neusholten schoon en vrij te houden.

Hooikoorts

Neus spoelen is een effectieve manier om de vervelende symptomen van hooikoorts te verlichten. Je spoelt je neus schoon, brengt de ontregelde slijmvliezen tot rust en hebt minder last van klachten.

Neus spoelen bij hooikoorts

Verstopte neus

Met de neusdouche spoel je vastzittend en overtollig slijm gemakkelijk weg uit je neus. Het zoute water herstelt de vochtigheidsgraad en vermindert de ontsteking van het neusslijmvlies. Resultaat: je kan weer vrij ademen.

Neus spoelen verstopte neus

Gerelateerde artikelen

Neus spoelen bijholteonsteking

Alles over bijholteontsteking

Hoe weet je of je een bijholteontsteking hebt? Wat is het en wat zijn de klachten? En hoe kom je ervan af?

Lees verder
Tips om te slapen met een verstopte neus

18 tips om beter te slapen met een verstopte neus

Kun jij maar niet in slaap komen door een verstopte neus? Heel vervelend! Hier zijn 12 tips om beter te slapen met een verstopte neus.

Lees verder